I després

Documental de Walden XXI el cohabitatge per sèniors a Sant Feliu de Guíxols

Ja fa uns dies vam informar de les inscripcions a llista d'espera pel cohabitatge sènior, per més informació a info.walden21.sostrecivic@gmail.com, també la cooperativa ens ha fet arribar un documental per tal de fer-se conèixer i que podreu veure al final d'aquest article.

Compartiu aquesta història

Ja fa uns dies vam informar de les inscripcions a llista d’espera pel cohabitatge sènior, per més informació a info.walden21.sostrecivic@gmail.com, també la cooperativa ens ha fet arribar un documental per tal de fer-se conèixer i que podreu veure al final d’aquest article.

El projecte WALDEN XXI, segons els seus integrants, vol ser la alternativa cooperativa, autogestionada, sense afany de lucre, amb l’ideari de compartir, col.laborar i donar la alternativa a anar a viure a una residència mercantil on es fa negoci amb la vellesa.

Es tracta d’un grup de persones entre 55 i 70 anys que a través de la cooperativa d’habitatges no especulatius Sostre Cívic estan creant un projecte, el WALDEN XXI, a Sant Feliu de Guíxols. Aquest projecte està previst la construcció d’uns 30 apartaments sobre els 50 m² amb una petita cuina, sala-menjador, bany ampli i adaptat i una habitació doble o per dos llits, a més de sales polivalents, cuina, menjador, biblioteca-ordinadors, bugaderia, pàrquing i trasters. Tot això al centre del poble a 6′ a peu de la platja, estació de bus, piscina i gimnàs municipal, mercat i tots els serveis com el CAP, centre mèdic, hospital a Palamós o Girona, a l’antic hotel Jecsalis.

Walden 7 és una utopia social feta arquitectura l’any 1975 i que actualment gestiona l’administració i la convivència dels més de 1.000 veïns. El nom del projecte va ser inspirat per l’obra de Henry David Thoreau, conegut sobretot pel seu llibre Walden o la vida als boscos, on descriu les seves reflexions sobre una vida senzilla a la natura i lluny de la tecnologia. Entre les contribucions més importants de Thoreau es troben els seus escrits sobre la història natural i la filosofia, en què anticipa l’ecologia i la història mediambiental, dues de les fonts de l’ecologisme i la teoria del decreixement d’avui dia.

El nou WALDEN XXI ressuscita l’esperit l’antecessor en el nom, WALDEN 7, i inspirant-se en el sentit i significat del nom que dóna Thoreau a una vida senzilla i la “deconstrucció” d’una societat consumista i especuladora, sobretot en el sector de l’habitatge per a les persones grans, neix la comunitat intencional, WALDEN XXI a Sant Feliu de Guíxols: la primera cooperativa de cohabitatge sènior a Catalunya, com a resposta solidària, col·laboradora, sostenible, assequible i cooperativa, a les residències mercantils que fan el seu negoci amb la vellesa.

El passat Ple del 29 de novembre de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es van aprovar les al·legacions al futur projecte de crear un Cohabitatge Cooperatiu sota el model d’ús per a les persones grans en un antic hotel de la ciutat (Jecsalis).

Si vols més informació per una entrevista personal i contestar una breu enquesta sobre les teves actituds, possibilitats econòmiques i idees, pots escriure a: info.walden21.sostrecivic@gmail.com o a Sostre Cívic: projecte-walden21@sostrecivic.org

El més llegit

I després