Un grup de ciutadans sènior, que s’integren dins la cooperativa Sostre Cívic, van engegar fa uns mesos a Sant Feliu de Guíxols un projecte conegut com a Walden XXI. Des d’ell proposen un sistema de cohabitatge sènior sense afany de lucre per convertir-lo en una alternativa a les residències clàssiques.
La iniciativa proposa crear una trentena d’habitatges que estarien operatius en 3 anys. L’edifici triat per a tirar endavant el projecte és l’antic Hotel Jecsalis de la carretera de Girona.

Amb una entrada retornable i heretable —que ronda els 45.000 €—, una quota mensual d’ús per a pagar l’adquisició de l’edifici i les obres de rehabilitació, i una quota de manteniment per a subministres i cures/dependències ACP —quan siguin necessàries—,  es vol convertir en “la demostració real que l’autogestió i l’autofinançament de l’alternativa a les residències mercantils privades és possible”, segons afirmen des de l’entitat.

A finals d’aquest semestre ja estarà realitzat el pre-projecte arquitectònic de les 27 unitats de convivència i ara s’obre la llista d’espera per a totes les persones interessades. Es pot demanar més informació al mail info.walden21.sostrecivic@gmail.com o consultar el web de Sostre Cívic clicant aquí.