I després

Diumenge arriba el 63è Aplec de Pedralta amb algunes novetats

Aquest any s'han avançat una hora els concursos d'all i oli i de rams i flors boscanes i la Colla els Grillats hi col·labora amb diverses activitats

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge arriba a Sant Feliu la 63a edició de l’Aplec de Pedralta, que organitza l’Associació de Festes Ganxones amb la col·laboració de la Colla Els Grillats.

A partir de les 11 del matí començarà a Pedralta el 48è Concurs d’Allioli. Les inscripcions es podran fer a partir de les 10.30 hores. També a la mateixa hora se celebrarà el 63è Concurs de Rams i Conjunts de Flors Boscanes.

En aquesta edició s’han fet alguns canvis, com ara introduir el pagament de 3 euros per participar al concurs d’all i oli, com també avançar una hora els dos concursos per adaptar millor els horaris al dinar popular. Ens ho explica la presidenta de l’associació, Marce del Río.

Pel que fa a les activitats a Santa Escolàstica, a les 12.30 hores es farà el lliurament de premis dels concursos. En aquesta edició, l’entrega de guardons es trasllada a aquest espai perquè un cop acabi l’activitat, els participants ja es trobin al lloc on es faran la resta de propostes. Al mateix emplaçament, també es farà un vermut popular que cadascú s’ha de portar.

A la tarda, a partir de les 4, hi haurà una festa infantil que anirà a càrrec d’Esquitx. També tallers i altres activitats populars, com ara jocs rurals, amb la Colla Els Grillats, a més d’una xocolatada. Rubén García, president de la colla carnavalesca, ens explica quines propostes organitzaran.

A les 6 de la tarda serà el torn de les havaneres amb la Colla Jacomet. També hi haurà cremat pels assistents. El regidor d’Esdeveniments, Alexis Cubó, destaca que ja està tot a punt per engegar l’activitat amb el suport del consistori.

L’organització recorda que hi haurà espais destinats a cuinar que estaran adaptats a l’actual situació de sequera i en els qual es faran servir fogons en comptes del foc tradicional. L’Aplec de Pedralta compta amb el suport dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, com també de la Diputació de Girona.

El més llegit

I després