I després

Dissabte 23 de novembre presentació de ‘El fill de l’italià’ de Rafel Nadal a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols

El proper dissabte dia 23 de novembre a les 19 h a la Casa Irla-Fundació Josep Irla de Sant Feliu de Guíxols es farà la presentació del llibre de Rafel Nadal, Premi Ramón Llull 2019, que porta per títol 'El fill de l'italià'.

Compartiu aquesta història

El proper dissabte dia 23 de novembre a les 19 h a la Casa Irla-Fundació Josep Irla de Sant Feliu de Guíxols es farà la presentació del llibre de Rafel Nadal, Premi Ramón Llull 2019, que porta per títol ‘El fill de l’italià’.

Quan la recerca de la identitat esdevé un viatge apassionant.

En Mateu creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. Són els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de 1943 en venjança per l’armistici entre Itàlia i els aliats.

Seixanta anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare i comença a fer-se preguntes: qui era aquell noi que xiulava cançons napolitanes i duia a rentar la roba a la seva mare? Quins eren els somnis de la Joana, que plantava clavells de poeta per escapar d’un marit bosquetà que no parava mai a casa?

El fill de l’italià és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor prohibit en plena postguerra.

El més llegit

I després