El proper dimecres 4 de maig, s’inicien les obres del futur Hotel Elke , segons va anunciar el regidor de Territori Josep Saballs a la nostra emissora a la finalització del ple ordinari del passat dijous.
El regidor declarava que “tot i que és una obra privada la ciutat se l’ha fet seva” i que dimecres s’iniciaran definitivament les obres per la banda dels carrers Sant Roc i Sant Ramon, que és per on es començaran a fer les estructures del l’edifici.
També cal assenyalar que el proper dimarts es disposarà de la resolució sobre els esgrafiats de la façana protegida, que fins el moment ha condicionat la circulació de vehicles per la Rambla Portalet però que no ha estat el motiu del retard en l’inici dels treballs.
Aquesta qüestió ja va quedar aclarida en l’entrevista que la nostra emissora va fer a l’arquitecte-director de l’obra, Gerard Oliver, que declarava que “tècnicament l’obra no ha estat parada, el que hi ha hagut és la complexitat habitual que en un projecte d’aquestes característiques es dóna a la part final, en el projecte executiu.
Fou el 5 d’abril quan es va entrar per registre a l’Ajuntament el projecte d’execució, posteriorment s’ha formalitzat l’acta de replanteig i el pla de seguretat, s’han escollit les empreses d’encofrats i la de construcció i aquest dimecres els promotors han comunicat a l’Ajuntament en nom de la persona responsable de l’obra.
“Cap dels rumors que s’ha fet córrer, i que fins i tot s’ha publicat, no han estat el motiu de la pausa en l’inici de les obres”, han recalcat els representants dels promotors i els de l’Ajuntament que també havien sortit al pas per desmentir problemes en el subsòl, on els estudis geològics varen coincidir amb les previsions dels tècnics que situaven el nivell freàtic a tres metres i a sis la roca granítica on han de descansar els pilots que sostindran l’edifici.