I després

Dimarts podria començar la vaga indefinida d’escombraries a SFG si no hi ha acords de darrera hora

Compartiu aquesta història

Continua el pols entre l’empresa concessionària de recollida i gestió de residus Cespa i un grup de treballadors que ja varen retardar la vaga convocada el 27 de setembre a la data del proper dimarts, 19 d’octubre.
Pel què ha pogut saber la nostra emissora serà, molt difícil atendre les reivindicacions dels treballadors: Incompliment dels acords de l’Estatut dels Treballadors / No aplicació de la reforma laboral en els apartats d’acomiadaments objectius i el “descuelgue” empresarial / Que tots els fixes discontinus passin a jornada completa / Contractació d’un mínim de 30 treballadors per cobrir dissabtes, diumenges i dilluns amb l’objectiu d’eliminar l’excés d’hores extres / Respecte per part de l’empresa de la comissió de contractació i promoció de categories / Que l’empresa deixi de mantenir una actitud d’assetjament envers els delegats de personal.
La vaga està convocada a Sant Feliu de Guíxols i Cassà de la Selva, població on durant 29 dies es va mantenir la vaga i on l’empresa va expedientar, i denunciar al jutjat, a tres delegats.
Treballadors de Sant Feliu es varen afegir a les protestes contra l’empresa per tal que es deixessin sense efectes els expedients i varen muntar piquets per evitar que els camions de Sant Feliu fessin el buidatge a l’abocador de Solius, havent de ser escortats pels Mossos d’Esquadra fins a un altre abocador.
La vaga convocada pel 27 de setembre es va anular a partir de la intervenció de l’alcalde de Sant Feliu que va demanar temps per tal que empresa i treballadors intentessin llimar les aspreses i negociessin en fred.
Els antecedents en la mediació dels alcaldes, que no volen deixar els municipis sense servei, acostuma a donar bon resultat als treballadors però tot apunta a què, en aquesta ocasió, les demandes no serien ateses pel consistori, entre altres qüestions, per motius econòmics i que, per altra banda, no té res a veure en un conflicte que és totalment intern entre l’empresa i els treballadors.
En temps de l’alcalde Miquel Lobato, en una amenaça de vaga semblant, varen aconseguir un 8% d’increment que és el cost que el municipi va haver d’assumir per un servei que ja estava acceptat en uns termes concrets per totes les parts i que en aquesta ocasió dóna la sensació que no s’està disposat a assumir.
Fins el mateix dimarts, 19 d’octubre, serà difícil saber si hi ha la possibilitat de desconvocar la vaga atès que el 27 de setembre no es va desconvocar fins quarts de set del matí.
La vaga ha estat autoritzada pel Departament de Treball de la Generalitat, després que les parts no arribessin a un acord, per la qual cosa l’Ajuntament ha notificat ja els serveis mínims (que us oferim a continuació d’aquesta notícia).
Serveixi, doncs, aquest avís a tots els ciutadans per estar alerta dels comunicats que la nostra emissora, des de dimarts, posarà en antena per tal que els usuaris col·laborin al màxim i evitar així situacions molestes i insalubres a la via pública en el cas que aquesta vaga indefinida no es desconvoqui a darrera hora.
Tot seguit podeu consultar la comunicació de vaga admesa pel departament Territorial de Treball de la Generalitat i presentada per CCOO.
Aquestes són les declaracions de l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/motas_vaga.mp3]

El més llegit

I després