I després

Dimarts es va inaugurar el mirador de “Les remendadores” en el “Dia de la dona”

Compartiu aquesta història

Dimarts es va batejar el mirador del passeig del President Irla que es troba just al final del Club de Mar, un acte emmarcat en les activitats programades en el Dia de la Dona que va comptar amb una trentena de persones que varen superar el fred i vent de la tarda per tal d’homenatjar a les remalladores, sergidores de xarxes o “remendadores” (com se les ha anomenat històricament en l’argot mariner).
A l’acte hi varen assistir membres de l’Equip de Govern i de diversos grups de l’oposició que varen compartir un aperitiu final per celebrar l’efemèride.
Prèviament, la regidora de Serveis Socials, Magda Lupiáñez i l’alcalde, Carles Motas, varen destacar la importància del paper de les dones en la societat, que cal anar avançant per aconseguir objectius d’igualtat i de respecte al temps que convidaven als presents a gaudir del nostre entorn natural privilegiat i compartir les postals naturals que Sant Feliu ofereix a la vora de la Mediterrània.
Tot seguit, el cantautor “Sé”, va estrenar per a l’ocasió la cançó anomenada “Pescant un record” que parla d’un dia en la vida d’una remalladora.
A l’entrada del mirador una placa deixa constància del nom i d’aquest ofici que tantes dones varen desenvolupar tant al passeig com a la platja, el port o a casa seva en dependència de l’art que havien de reparar.
“Les remendadores” és el primer d’un grup de miradors que seran netejats, batejats amb nom de dona i arranjats per tal que els turistes i vilatans gaudeixin de les millors vistes del nostre litoral.
Tot seguit podeu conèixer la lletra de la cançó d’en “Sé” estrenada, així com un enregistrament de mostra interpretant aquest tema inèdit.

[audio:http://rsf.fm/audio/pescant_un_record.mp3]

El més llegit

I després