I després

Dimarts es va celebrar el Ple del pressupost i vicealcalde

Compartiu aquesta història

Dimarts ,a les 2 de la tarda, es va celebrar un Ple Extraordinari de tres hores de durada en el qual es va fer una modificació en el ROM (Reglament Orgànic Municipal) on, a través d’una proposta del govern, es tornava a portar a aprovació la qüestió del vicealcalde que va tornar a generar un debat contundent tot i que es varen guardar les formes en tot moment.

Des del govern es justificava que no es tractava d’una rectificació sinó d’un gest en el sentit que si sembla que no s’havia entès en l’anterior ocasió, a través de la modificació plantejada, ja quedava del tot clara la intenció que no té més recorregut que el simple fet d’escenificar que hi ha dos caps de partit que han pactat. Es va demanar a Tots per Sant Feliu retiri els contenciosos i que se centrin en les qüestions del dia a dia de la ciutat i no a estar constantment en el jutjat.

Per la seva banda, Carles Motas, va demanar que els portaveus dels dos partits del govern es disculpessin pel què varen dir en el Ple de l’anterior aprovació, quan TSF assegurava que estaven cometent una irregularitat que, en veure que estaven acorralats judicialment, portaven a aprovació per rectificar. El grup independent va dir que ja decidiria la justícia i que es veien obligats a anar al contenciós perquè no se’ls escoltaven quan advertien que estaven cometent una aprovació il·legal a més de la convocatòria irregular del Ple.

Tampoc va haver-hi entesa en la demanda de Motas que va recomanar a Pere Albó que per estalviar diners de l’Ajuntament, atès que Pere Albó és advocat, és defensés a ell mateix, a la qual cosa el vicealcalde va contestar que no és el més recomanable ni lògic.

Al final del Ple Pere Albó declarava que TSF havia entrat en una dinàmica inapropiada en els temps que corren pel fet de fer campanyes sobre els sous quan en la seva etapa d’alcalde ell (Motas) també treballava.

En l’apartat de pressupostos TSF va votar en contra per les raons que ja han anat declarant a la premsa a més de queixar-se que no els hi consultin prèviament, com a la resta de grup. Pel govern s’hi ha portat quan han tingut un control total de la despesa i el coneixement de les aportacions de les administracions externes al temps que els opositors consideraven que pràcticament no hi havia temps d’executar els projectes en 5 mesos. ERC i IC-V s’hi varen abstenir mentre que la regidora del PP continua sense presentar-se als darrers plens municipals.

Aquest dijous, a les 9 del vespre, se celebrarà el Ple Municipal ordinari amb el següent ordre del dia: (cliqueu a sobre per ampliar)

El més llegit

I després