I després

“DIGNITAT” OKUPA UN EDIFICI DELS ANLLÓ

Compartiu aquesta història

Quan només han passat quatre dies de la presentació a la Rambla Vidal del col.lectiu “Dignitat”, han fet pública l’ocupació d’una finca del carrer Verdaguer, 30 de Sant Feliu, que pertanyia als germans Anlló, que disposa d’un local comercial a la planta baixa i tres pisos.

A la façana de l’edifici, que depèn de la Generalitat, hi consta el preu de sortida de la segona subhasta per 232.922 euros i de 198.831 euros la tercera, datada l’any 2014. Finalment no es va adjudicar i es va resoldre esperar a fer una venda directa en el moment que alguna empresa o particular presenti una oferta raonable.

Fa dues setmanes, durant la celebració del ple municipal extraordinari de pressupostos, un portaveu del nou col.lectiu, un dels seus components, Antonio Gómez Cucharero, sostenia un cartell en la zona de públic amb la intenció de prendre la paraula al final del ple, però en els extraordinaris no hi ha precs ni preguntes ni intervencions dels assistents.

Posteriorment va declarar a la nostra emissora que és un col.lectiu que vol donar veu a les persones que viuen en l’exclusió social i visibilitat als greus problemes que pateixen moltes persones del municipi que no disposen d’un habitatge digne o que no poden pagar els subministraments bàsics ja que hi ha centenars de famílies que viuen sense llum o aigua i/o les que viuen d’ocupació, patint així no només una crisi generalitzada sinó també la pobresa habitacional i l’energètica al temps que calen habitatges de lloguer social.

També va dir que volien proposar la restauració de les antigues cases dels mestres del Baldiri Reixac, on l’Ajuntament hi hauria de subministrar els materials i el suport dels tècnics al temps que els treballs anirien a càrrec de voluntaris per convertir-les en habitatges d’urgència. Considerava que aquest és un problema que fa anys que dura però que no es visibilitza i que desitgen fer realitat aquest projecte.

Consultada sobre aquesta qüestió, la regidora d’Acció Social i Habitatge, Laura Serrano, declarava a la nostra emissora que s’ha contractat un tècnic específic en aquests temes i s’estan valorant diverses possibilitats per tal de poder comptar amb habitatges socials i que es triarà la que sigui més adient per fer front al problema.

dignitat-500

El més llegit

I després