DIA INTERNACIONAL DE LA DONA A SANT FELIU

Aquest dimecres es commemorava al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu el Dia Internacional de la dona amb una destacada presència de públic i la lectura de sengles manifestos a càrrec de la regidora d’Igualtat, Laura Serrano i de l’alcalde, Carles Motas.

La regidora, en nom de l’Ajuntament i del SIAD, Servei d’Igualtat i atenció a les Dones recordava que “és una data d’homenatge a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent  evidents les desigualtats de gènere, una reivindicació que posa de manifest que va més enllà, fent-la extensiva als 365 dies de l’any i a cadascuna de les persones que conformen la nostra societat”

Serrano ha fet un repàs de les activitats enfocades a aquest dia que s’han realitzat per part de les treballadores del SIAD i des dels Serveis Educatius del Baix Empordà i la col.laboració del personal de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, destacant les que es porten a terme a les escoles i instituts de la ciutat, on es fan xerrades,  activitats i cursos que han derivat en una exposició amb els treballs dels alumnes que es pot visitar a la biblioteca i que enguany tracta sobre els estereotips de gènere.

En el mateix equipament municipal s’hi porten a terme xerrades sobre el paper de les dones a les xarxes socials i dins l’espai de l’Hora del conte, “Contes de rosa i blau” per a nens i nenes a partir de 5 anys el 8 de març a les 12 del migdia.

També ha destacat l’exposició “Dones grans, grans dones” , de l’Institut Català de les Dones, la xerrada d’aquest dijous al Centre Cívic Vilartagues a càrrec de l’autora del llibre “L’últim patriarca” i “La filla estrangera”, Najat El Hachmi.

I per finalitzar, ha anunciat que, amb la col.laboració dels Amics del Museu, l’Arxiu Municipal d’Història i el web “Sóc Sant Feliu de Guíxols”, es ret homenatge a 15 dones emprenedores i pioneres de la ciutat elaborant un llibre digital i fent una sortida a partir de la “Ruta de del llegat de les emprenedores” a partir de 15 llocs vinculats a la seva activitat, amb biografies extretes del llibre de Gerard Bussot “Gent d’un segle” que va editar l’Ajuntament de Sant Feliu l’any 2011.

Tot seguit l’alcalde ha llegit el manifest institucional que la Generalitat ha adreçat a totes les institucions i que us podeu consultar en el següent arxiu:  DECLARACIÓ INSTITUCIONAL 8deMARÇ2017

Per la seva banda, la CUP Guíxols, ha enviat als mitjans un antre manifest alternatiu que podeu consultar en el següent arxiu: CUPGuixols 8deMarç

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació