Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols anuncien avui a través d’un comunicat que van detenir el dia 9 de maig, a la mateixa població, un home de 28 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Ciudad Real, com a presumpte autor d’un delicte de coaccions.
El passat 6 de maig un veí de Sant Feliu de Guíxols, de 91 anys d’edat, va denunciar davant dels Mossos que, des de feia un any, era víctima de reiterades coaccions per part d’un grup de persones que anaven a casa seva per exigir-li diners.
L’home va manifestar que aquestes persones aprofitaven quan estava sol a casa per demanar-li diners, amb el pretext que els necessitaven per pagar les necessitats bàsiques del dia a dia. Els fets es repetien cada quinze dies aproximadament.
En cada ocasió li demanaven quanties que oscil·laven entre 1.000 i 12.000 euros. Aprofitaven l’avançada edat i vulnerabilitat de la víctima per intimidar-lo, coaccionar-lo i fer-li agafar por. A vegades l’esperaven quan sortia a passejar i l’acompanyaven fins al domicili perquè els donés els diners.
A partir del passat mes de desembre la víctima va començar a rebre trucades telefòniques, durant les quals li imposaven un dia i hora per tenir preparats els diners que li passarien a recollir.
El darrer cop que el van coaccionar va ser el 6 de maig, dia que va decidir presentar la denúncia. Aquell dia els va entregar 400 euros.
La unitat d’investigació va fer-se càrrec del cas. El dia 9 de maig, els mossos van saber que aquestes persones havien d’anar al domicili de la víctima a recollir més diners. Per aquest motiu els agents van muntar un dispositiu dins l’habitatge per enxampar els extorquidors.
Com de costum, la víctima va sortir a passejar i al cap d’una estona va tornar al domicili acompanyat d’un home. Aquest va tancar la porta posant el pestell per evitar que ningú més entrés al domicili.
Immediatament agents de paisà van sortir d’una de les habitacions on s’havien amagat, es van acreditar com a policies i van detenir l’home per un delicte de coaccions.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
El detingut, a qui li constaven diversos antecedents, va passar el dia 9 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.