Segons informen des de l’Àrea de Comunicació de Mossos d’Esquadra, Agents de la Policia de Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) van detenir el 13 de juny un home, de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Begur, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi dolós, en grau de temptativa.
A quarts de vuit del matí del mateix dia els mossos van tenir coneixement, mitjançant una trucada al telèfon d’emergència 112, que hi havia hagut una baralla en un pàrquing d’un domicili de la població de Palafrugell.
En arribar al lloc, els agents van comprovar que la víctima, un home de 61 anys, presentava una fractura oberta al cap, un tall a la mà i un altre a la cama, produïts amb una destral.
Un veí que va veure la baralla, va intervenir per aturar l’atac i va aconseguir desarmar l’agressor. Seguidament, aquest va fugir corrents del lloc i el veí va socórrer la víctima, fins l’arribada dels serveis d’emergència.
La víctima va ser traslladada a l’Hospital de Palamós i posteriorment derivada a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, atès que tenia un traumatisme craneoencefàlic.
Els mossos van constatar que el fugitiu era el gendre de la víctima. Tot apuntava que la baralla havia començat per unes desavinences per la custodia d’una menor.
Un cop identificat l’agressor es va iniciar la seva recerca. Al cap d’una estona el van localitzar i detenir al seu domicili de Begur, com a presumpte autor d’una temptativa d’homicidi.
El detingut passarà properament al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà.