I després

Desenes de persones assisteixen a la lectura del manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones

S’han atès 179 dones per violència masclista a Sant Feliu, el que suposa un augment 35 dones respecte el passat 2022. El 63% d’aquests casos tenen edats compreses entre els 25 i 45 anys

Compartiu aquesta història

Aquest migdia ha tingut lloc davant l’Ajuntament la lectura del manifest en commemoració del 25N, el Dia Internacional  per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, sota el lema ‘Estima sense fer mal’.

L’activitat ha tingut lloc davant desenes de persones que s’hi han acostat. Al final de l’acte, alumnes de l’INS Sant Elm ha realitzat una performance. La regidora d’Igualtat, Laura Serrano, destaca la importància d’aquesta jornada.

Abans de la lectura del manifest, la regidora ha explicat les dades sobre l’atenció a les dones que s’ha fet des de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament. En total s’han atès aquest any 179 dones per violència masclista, un augment de 35 dones respecte el passat 2022. El 63% d’aquests casos són dones amb edats compreses entre els 25 i 45 anys. Pel que fa a les dones de fins a 65 anys, els casos suposen un 23%.

En el referent a les dones de més de 65 anys, els casos són un 8,5%. De tots aquests casos, vora un 38% han posat una denúncia i a prop del 19% se’ls ha concedit una ordre d’allunyament del seu agressor.

Per què fa al 53% dels caos, tenen fills menors d’edat i prop d’un 8% en tenen de majors de 18. Des de l’Àrea d’Acció Social s’ofereix atenció psicològica a les dones afectades i també s’acompanya als menors que puguin tenir.

Altres dades a destacar són que el 44% de les dones ateses per violència masclista a l’Àrea d’Acció Social reben atenció psicològica. Actualment s’està atenent al 73% de les dones que han arribat al servei. Les restants, s’han traslladat de domicili o han decidit no continuar. La casa d’acollida ha estat el recurs per a 5 d’aquestes dones.

Alumnes de l’INS Sant Elm han realitzat una actuació musical i una performance després de la lectura del manifest.

El més llegit

I després