El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació en la qual destaca que després de set mesos d’investigacions i de les actuacions portades a terme pels diversos cossos dels Mossos d’Esquadra els darrers dies a Sant Feliu de Guíxols, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha declarat que es dóna per desarticulada aquesta organització criminal amb un resultat de 16 detinguts d’entre 25 i 40 anys, conformada per 16 homes de procedència marroquina i 1 dona de procedència belga.
La majoria es trobaven al país en situació il.legal i no tenien antecedents delictius, la qual cosa ha complicat la investigació. Dos homes que treballaven de jardiners i la dona, que feia feines domèstiques en domicilis, aportaven informació de les víctimes que solien ser persones vulnerables que eren agredides, algunes sotmeses a la ruleta russa, ruixades amb benzina amenaçades de cremar-les i, fins i tot, tres d’elles varen patir abusos sexuals. Més de la meitat dels assalts els van cometre a Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Calonge. També varen fer incursions a Cassà de la Selva, Llagostera,  Vilobí d’Onyar, Campllong i Matadepera.
El conseller d’Interior ha precisat que “és inviable” que la banda, que liderava un jove de 25 anys, es refaci com a grup criminal perquè s’ha aconseguit decapitar-la. Tot i això, l’operació no es dóna per tancada i no es descarten més detencions d’alguns sospitosos (que han fugit a l’estranger). Els mossos van batejat l’operació amb el nom de ‘Pinyataires’, perquè els integrants de la banda fingien recollir pinyes al bosc per apropar-se als habitatges i planificar els assalts.
Ramon Espadaler també ha precisat que cap dels detinguts hauria participat en l’assalt que va acabar amb la vida de l’empresari i president de la patronal, Jordi Comas, que va morir asfixiat en un assalt al seu domicili de Platja d’Aro a finals de 2012. 

FALDILLA WEB 1

FALDILLA WEB 2

FALDILLA WEB 3