I després

DESARTICULADA LA BANDA D’ASSALTANTS

Compartiu aquesta història

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació en la qual destaca que després de set mesos d’investigacions i de les actuacions portades a terme pels diversos cossos dels Mossos d’Esquadra els darrers dies a Sant Feliu de Guíxols, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha declarat que es dóna per desarticulada aquesta organització criminal amb un resultat de 16 detinguts d’entre 25 i 40 anys, conformada per 16 homes de procedència marroquina i 1 dona de procedència belga.
La majoria es trobaven al país en situació il.legal i no tenien antecedents delictius, la qual cosa ha complicat la investigació. Dos homes que treballaven de jardiners i la dona, que feia feines domèstiques en domicilis, aportaven informació de les víctimes que solien ser persones vulnerables que eren agredides, algunes sotmeses a la ruleta russa, ruixades amb benzina amenaçades de cremar-les i, fins i tot, tres d’elles varen patir abusos sexuals. Més de la meitat dels assalts els van cometre a Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Calonge. També varen fer incursions a Cassà de la Selva, Llagostera, Vilobí d’Onyar, Campllong i Matadepera.
El conseller d’Interior ha precisat que “és inviable” que la banda, que liderava un jove de 25 anys, es refaci com a grup criminal perquè s’ha aconseguit decapitar-la. Tot i això, l’operació no es dóna per tancada i no es descarten més detencions d’alguns sospitosos (que han fugit a l’estranger). Els mossos van batejat l’operació amb el nom de ‘Pinyataires’, perquè els integrants de la banda fingien recollir pinyes al bosc per apropar-se als habitatges i planificar els assalts.
Ramon Espadaler també ha precisat que cap dels detinguts hauria participat en l’assalt que va acabar amb la vida de l’empresari i president de la patronal, Jordi Comas, que va morir asfixiat en un assalt al seu domicili de Platja d’Aro a finals de 2012.

FALDILLA WEB 1

FALDILLA WEB 2

FALDILLA WEB 3

El més llegit

I després