I després

DENUNCIAT PER SUPERAR LA PESCA DE SONSO PERMESA

Compartiu aquesta història

En les darreres hores ha transcendit que agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona, van denunciar, el dia 27 de juliol, un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tossa de Mar, per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes.

S’ha de tenir en compte que els professionals de la pesca de sonso poden capturar una quota màxima estipulada per la Direcció General de Pesca i Afers marítims i tot allò que pesquin de més tenen la obligació de retornar-ho al mar.

El 27 de juliol una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona va veure arribar una embarcació sospitosa al port de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta, un cop amarrada a la seva zona, va descarregar la captura del dia i la va dur a la llotja.

A continuació, els agents va observar com un mariner va descarregar una bossa de peix que va dipositar dins d’un vehicle isotèrmic estacionat al mateix moll i un cubell negre sota un palet de fusta. Una vegada feta la venda de la captura del dia, el patró va recollir el cubell amagat i va sortir caminant del port.

Els agents van aturar al pescador i van constatar que l’home duia 12,580 kg de sonso (Gymnammodytes cicerelus) i 400 grams de tacons (Bothus podas podas) que no havia passat per la llotja. Els mossos van denunciar a l’home per una infracció de la Llei de pesca i acció marítimes i van decomissar el peix.

Un cop van comprovar que la traçabilitat de la pesca, els policies van lliurar la captura a una entitat benèfica de la població de Sant Feliu de Guíxols i van trametre la denúncia al Departament d’Agricultura, alimentació, Ramaderia i Pesca pel seu coneixement i tramitació d’ expedient sancionador si s’escau.

Aquesta actuació esta emmarcada dintre de l’Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per a optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

El més llegit

I després