Voluntaris del Comitè de Defensa de la República (CDR) a Sant Feliu de Guíxols i les seccions locals de l’ANC i Òmnium Cultural van promoure fa uns dies, a l’ajuntament guixolenc, la presentació d’instàncies al registre municipal perquè el govern local pengi una pancarta per demanar l’alliberament dels presos polítics, informava El Punt Avui. Van mobilitzar més d’un centenar de veïns i van repartir alguns formularis més entre persones que no tenien temps de fer cua però les han anat registrant en dies successius.

Des dels tres col·lectius explicaven que el consistori encara no s’ha adherit a la iniciativa, a diferència d’altres poblacions de la comarca com ara la capital, la Bisbal o Palafrugell. Arran de l’empresonament dels Jordis i el vicepresident, Oriol Junqueras, i altres consellers, havien penjat pancartes a la plaça del Mercat i la rambla Vidal. Però la primera va ser retirada durant la campanya electoral i la segona va desaparèixer, probablement per l’acció d’uns brètols, com s’han trobat que ha passat amb els llaços grocs, que es varen ampliar en espais com la rambla Vidal, el passeig del Mar i l’avinguda Juli Garreta fins al monestir, al final del recorregut de la passada cavalcada de Reis.

En el programa Línia amb l’alcalde de la nostra emissora, Carles Motas va declarar que, tal i com s’havia exposat en el passat ple, es considera que les pancartes es poden penjar en espais amb més visibilitat com les entrades a la ciutat i a la Rambla Vidal, donant per descomptat que, en cap cas, s’està d’acord amb el fet que hi hagin presos a dia d’avui.

D’altra banda, Guíxols per la independència de l’ANC ha notificat que “aquest dimarts farà tres mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó. Davant d’una anomalia democràtica tan gran, no podem romandre quiets. El proper dimarts dia 16, a les 20 hores,  hem convocat a la ciutadania a concentrar-nos a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament.

Una vegada que finalitzi la concentració, iniciarem una marxa amb espelmes fins el Monestir  (l’espelma la proporcionarem nosaltres). Aquesta és una activitat més en la que ens acompanyem amb CDR Guíxols.

També animem a tothom a anar a Barcelona el proper dimecres dia 17, a les 10 hores, davant del Parlament. Sota el lema Recuperem el Parlament, l’ANC crida a donar suport a la majoria republicana al seu  primer ple”.