I després

Demanen evitar l’acumulació d’aigua per controlar la proliferació del mosquit tigre

Una de les mesures més efectives és evitar que les larves creixin i es converteixin en mosquits

Compartiu aquesta història

Imatge: gencat.cat

Degut a les pluges de les darreres setmanes, des de l’Àrea de Medi Natural de l’Ajuntament es recomana fer el possible per frenar la proliferació del mosquit tigre. La manera més efectiva de fer-ho és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves. Per fer-ho, cal eliminar els llocs d’aigua acumulada, que és on creixen.

Aquest insecte pon els ous a qualsevol lloc de petites dimensions que pugui contenir aigua durant uns quants dies. En el cas dels domicilis, la millor solució és retirar els recipients que contenen aigua, cobrir-los o canviant-ne l’aigua setmanalment, per evitar el cicle de les larves.

En els casos en què es consideri imprescindible tenir alguna mena de recipient amb aigua i a l’exterior, cal que es mantingui tapat.

Els recipients, com ara als abeuradors d’animals, cal que l’aigua es renovi dues vegades cada setmana, com a mínim. Les canaleres de recol·lecció d’aigua de les teulades s’han de mantenir netes de restes vegetals. També cal fer el manteniment dels embornals dels patis.

Pel que fa a les piscines, quan estiguin buides s’han de mantenir del tot eixutes. En el cas de piscines plenes d’aigua, s’han de mantenir en condicions higièniques i sanitàries amb els tractaments d’aigua corresponents.

El més llegit

I després