I després

Demanen 3 anys de presó per estafar 51.000€ a un amic de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona va suspendre la setmana passada un judici contra l’acusat d’estafar 51.000 euros a un amic seu a Sant Feliu de Guíxols ara ha 6 anys.

Aquest judici s’havia de celebrar tot i la vaga de lletrats ja que el processat està en presó provisional. Tot i això, a l’inici del judici la defensa va al·legar que l’acusat ja havia estat condemnat per aquests fets per l’Audiència de Saragossa.

Ara el tribunal gironí, l’encarregat de la causa, haurà de comprovar si això és cert, i en cas de confirmar-ho s’arxivaran les actuacions a l’Audiència de Girona. L’acusat té antecedents penals per múltiples estafes que ha perpetrat a diversos llocs de l’Estat.

En aquest cas que està jutjant-se, el processat va demanar-li un préstec a la víctima, que era veí i amic a principis de 2017 quan els dos vivien a Sant Feliu de Guíxols.

Segons la versió de la fiscalia, única acusació del cas, el processat va argumentar que tenia problemes relacionats amb un negoci de compravenda de vehicles que regentava, i que tot i que havia acudit al banc per demanar-lo, no l’hi havien concedit.

La víctima va dir-li que no tenia aquests diners, però l’acusat va convidar-lo a demanar un préstec. Finalment, «mogut per les peticions insistents de l’acusat», l’afectat va accedir-hi.

La víctima va fer dues transferències bancàries al processat, per un valor total de 51.000€. A canvi, l’acusat s’havia compromès a regalar-li un cotxe Audi Q3, que li va ensenyar i fins i tot li va deixar provar. Els diners els hi havia de retornar en el termini d’un any. Amb tot, ni va rebre el vehicle ni els diners.

L’acusació subratlla que l’acusat no va voler en cap moment complir les obligacions a les que es va comprometre, sinó que ja des de que va demanar els diners només volia un enriquiment patrimonial il·lícit». Per tot plegat li demana 3 anys de presó per un delicte continuat d’estafa i una multa de 2.700 euros. També demana la devolució dels 51.000€ prestats fa 6 anys.

 

 

El més llegit

I després