I després

Demanen 13 anys de presó per al líder dels lladres silenciosos

Compartiu aquesta història

El fiscal demana tretze anys i quatre mesos de presó per a Fatjon Lugja, el líder dels lladres silenciosos considerats els més actius de les comarques gironines. El Diari El Punt Avui informa, que aquest grup de lladres va entrar a robar, segons el fiscal, a 26 cases de Santa Cristina d’Aro, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Vidreres, Caldes de Malavella, Girona, Quart i Llagostera entre el mes de
juny del 2012 i el mes de març del 2013. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, el líder de la banda és Fatjon Lugja, àlies Mario de Rocco, i “va decidir conformar un entramat criminal dedicat a cometre robatoris en habitatge”, indica l’acusació pública, que hi afegeix que els dos primers membres del grup van ser els seus dos companys de pis: Alfred Hasa i Eduard Prenga. Vivien plegats a Llagostera. Actuaven de manera tan sigil·losa que rarament eren descoberts pels propietaris de les cases. Hi entraven mentre dormien, arreplegaven tot el que els interessava i marxaven sense fer soroll. Després de cometre un o més robatoris en una nit i per evitar que la policia els enxampés en un control de carretera, duien el trepant, el passamuntanyes, les sabates i la roba que usaven fins a un amagatall que tenien en una zona boscosa prop del radar de Calonge de la C-31. L’endemà al matí, i sense aixecar sospites, tornaven a recollir les coses. El botí que s’enduien de les cases, el repartien entre els membres del grup, el venien al mercat negre o bé l’enviaven al seu país d’origen, Albània, a través de paquets postals. Al grup també hi havia altres lladres que no han pogut identificar.
Per a Alfred Hasa demana dotze anys i mig per setze dels robatoris. Per a Eduard Prenga sol·licita dotze anys i sis mesos per set dels cops. Els transportistes s’enfronten a penes de deu anys i sis mesos de presó per catorze robatoris (Ramon Mhoyan), set anys i sis mesos per quatre fets i un agreujant de reincidència (Mohamed Ouzanni), sis anys i mig per quatre robatoris (Iulian Andrei Laba) i set anys de presó per a Gheorghie Mihasca per tres dels assalts. El cas arribarà a judici en els pròxims mesos a l’Audiència de Girona.

El més llegit

I després