Segons informa gironainfo.cat, el jurat popular ha declarat culpable d’homicidi imprudent Alejandro Suárez Puente, el pare de Platja d’Aro acusat de matar el seu nadó de 27 dies. No ha estat una decisió per unanimitat però sí per àmplia majoria perquè 8 dels 9 membres han considerat provat que el jove no tenia intenció de matar el fill tot i que no va actuar “amb diligència ni amb compte”. El jove s’enfrontava a 18 anys de presó per assassinat. Després de la lectura del veredicte, el fiscal ha demanat que el condemnin a la pena màxima prevista per la llei, 4 anys, i la defensa a la mínima, 2 i mig. El cas ha quedat vist per a sentència. Alejandro Suárez ja ha sortit en llibertat després d’estar gairebé 2 anys en presó preventiva.

El jove ja va ser jutjat el mes de juny. En aquella ocasió, però, un cop es van haver acabat totes les declaracions, el tribunal popular va ser incapaç d’emetre un veredicte. Els seus nou membres es van enrocar a l’hora de decidir si el cas era assassinat, homicidi imprudent o bé un accident. Això va comportar que el magistrat hagués de dissoldre el jurat i el cas s’hagués de tornar a jutjar de bell nou. Ara, tres mesos després d’aquell primer procés, el jurat popular ha emès un veredicte.

Tot i que la majoria dels membres del tribunal consideren que Alejandro Suárez va actuar “faltant als elements bàsics” de les normes a l’hora de tenir cura d’un nadó, que no va actuar “amb diligència ni amb compte” i que va actuar de forma imprudents, també consideren que no ha quedat provat que tingués intenció de matar el seu fill. “No ha tingut voluntat d’infringir mal al seu fill”, ha recollit el veredicte. Per aquest motiu, l’han declarat no culpable d’assassinat, delicte del qual l’acusava el fiscal. Tot i això, 4 vots han anat a favor de considerar-lo culpable d’aquest delicte.

L’àmplia majoria del jurat popular, 8 vots contra 1, han considerat que el que va passar al pis de Platja d’Aro el 8 de desembre del 2009 va ser un homicidi per imprudència. Segons el mateix processat, aquell dia estava sol al pis amb l’infant perquè la seva parella havia anat a comprar alguna cosa per menjar. Llavors, el nadó es va posar a plorar i ell, amb la voluntat de consolar-lo, el va bressolar i alçar però el nen va impactar contra una biga del sostre i va caure a terra.

El pare va explicar que no va poder demanar auxili perquè no tenia bateria al telèfon i la seva parella l’havia tancat amb clau quan va anar a comprar menjar. El nadó va morir poc després com a resultat del cop que va rebre amb l’impacte contra la biga i contra el terra.

L’homicidi imprudent representa penes d’entre 1 i 4 anys de presó. El fiscal, Enrique Barata, ha demanat que el condemnin a la pena màxima mentre que la defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, ha demanat que el condemnin a 2 anys i mig tenint en compte que el jurat popular li ha aplicat un agreujant de parentiu. El jove ja ha complert gairebé dos anys en presó preventiva i, per això, el magistrat Francisco Ortín s’ha mostrat favorable a deixar-lo ja en llibertat tot i que el tribunal popular s’ha oposat a la suspensió de la pena.