I després

Darrers ajustos al mercat a l’espera del reglament

Compartiu aquesta història

La passada primavera es va decidir l’ampliació del mercat dels diumenges a Sant Feliu, la qual cosa va provocar el rebuig d’una part dels marxants que consideraven que les dimensions anteriors els afavorien les vendes. El nou regidor de Comerç, Juanjo Garcia Cañadas havia proposat una redistribució i ampliació a tot el passeig del Mar i la Rambla Vidal per diverses raons entre les que hi destacava l’esponjament de l’espai, dificultar les accions dels pispes que aprofiten les aglomeracions i introduir les parades al nucli comercial per tal d’obrir el camí dels visitants envers les botigues i establiments del centre comercial.

La decisió va generar diversitat d’opinions i fins i tot una plantada dels paradistes que consideraven que els canvis afectaven els seus interessos comercials i, posteriorment, des de diversos sectors es va considerar que les parades de la Rambla Vidal desvirtuaven la funció de espai de lleure amb la implantació de parades que més tard es va rectificar.

Fa moltes setmanes que no es generen notícies en referència al tema tot i que s’han fet ajustos. És per això que, per tal de saber quina és la situació actual, hem contactat amb el regidor responsable de l’àrea.

Juanjo Garcia comentava a RSF que “en la reubicació i redistribució per fer-lo més esponjós, la valoració que fem és positiva, ho valorem com un èxit tant per la banda dels clients com per la dels marxants. Sí que és cert que quedaven alguns punts negres que no responien a la situació plantejada.

Vàrem començar amb les parades ubicades a la Rambla Vidal que varen tenir un cert rebuig malgrat que, personalment, considero que permetia un cert flux de gent però vàrem considerar que havíem d’atendre a les queixes i crec que hem trobat el lloc.

En principi, vàrem pensar en la plaça del mercat que, en principi, quedava una mica buida amb només els fruiters i les pageses i al final hem trobat el lloc a la zona de la parada de taxis i la Cambra de Comerç. Sembla ser que aquesta decisió ha tingut una bona rebuda, s’ha consensuat amb els marxants i no hi ha problema”.

El regidor també anunciava que, pel que fa a la plaça del mercat, ja no es veurà buida sinó que estarà plena. Tot i que encara no volia desvetllar els productes que s’hi oferiran, si que va apuntar que seran parades amb certa particularitat i que tindran un atractiu diferent que permetrà més diversitat i que es vegi plena.

Juanjo Garcia està convençut que amb aquest últim retoc el mercat ja quedarà amb una estructura adequada i permetrà tenir el punt de partida del nou reglament que s’ha de redactar per tal de posar al dia la normativa adaptada a les necessitats reals que, a dia d’avui, l’espai i la ciutat requereix que no deixa de ser un punt d’atracció de visitants i de guixolencs els matins dels diumenges.

El més llegit

I després