I després

Darrera obra del Concurs de Teatre Amateur i crònica de l’AT Benet Escriba

Compartiu aquesta història

El VII Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols arriba a la seva fi. “Adreça desconeguda” serà l’última obra que podrem veure aquesta edició. La representació anirà a càrrec de la companyia 8uit de teatre de Sant Cugat del Vallès.

La història ens narra la relació epistolar que mantenen dos amics i socis en els anys previs a l’inici de la Segona Guerra Mundial: Max Eisenstein, jueu que viu als Estats Units i Martin Schulse, el seu gran amic que ha tornat a Alemanya amb la família just quan el nazisme es comença a estendre i Hitler es va fent cada dia més gran. Mitjançant la seva correspondència veurem el canvi de la seva relació paral•lelament als horrors que s’estaven produint a Alemanya i a Europa. Res no tornarà a ser igual.

NOTA DE L´AGRUPACIÓ TEATRAL BENET ESCRIBA

ALMENYS NO ÉS NADAL de Carles Alberola.- Aquesta vegada a Ullastrell (Vallès Occidental) per participar en la seva 23a. Mostra de Teatre Amateur. Ja l’any passat havíem de prendre-hi part i no va haver-hi manera de trobar una data convenient per les dues parts. Enguany sí, però ningú va pensar que l’hora es canviaria el dissabte dia 24 i quan ens vàrem llevar, ben d’hora, per anar cap al nostre destí tothom, qui més qui menys estàvem amb els ulls carregats de son i va fer falta més d’un cop de puny per obrir-los del tot.

Sort que el dia va ser assolellat i dolç, meteorològicament parlant, i el muntatge va anar sobre rodes. El públic genial, no podem dir altre paraula, ens va encoratjar des de la primera síl•laba. El text, real i dur, i a vegades difícil d’acceptar, segons com, va ser aplaudit i celebrat per els assistents, al voltant de cent persones. S’ha de tenir en compte que Ullastrell compta només amb 2000 habitants. Això vol dir que el 20% era a la sala. Molta afecció i molt gratificant l’escalfor que de seguida ens van fer sentir.

Heu de saber que per aquesta Mostra passen els grups més prestigiosos, del teatre amateur actual. És doncs un gran honor el que ens han fet i que, segons el comentari dels organitzadors en acabar la funció i fer-nos lliurament d’un petit record, no serà la única i darrera vegada que ens conviden. Gràcies doncs a tots ells, per confiar en nosaltres i sobretot per donar-nos aquesta oportunitat.

El més llegit

I després