I després

Curs de Wikipedia a la Biblioteca de SFG

Compartiu aquesta història

El proper dijous, 9 de maig, la Biblioteca organitza un Taller de Wikipedia, amb l’objectiu de:
– Conèixer el funcionament “per dins” de la Wikipedia.
– Aprendre els fonaments bàsics per a crear i editar articles a la Wikipedia, és a dir, convertir-nos en viquipedistes.
– Ser promotors de la Wikipedia en els nostres entorns laborals propers.
– Promoure la creació d’articles relacionats amb Sant Feliu de Guíxols dins la Wikipedia.
El taller es farà al matí, més orientat a treballadors municipals, i es repeteix a la tarda, més orientat a la ciutadania. Ara bé, no és exclusiu, si algú interessat li va millor un torn que l’altre:
Matí: de 10 a 13 h., al 1r pis de la Casa Palet (Servei d’Educació).
Tarda: de 16 a 19 h., a la Sala d’actes de la Biblioteca.
Les places són força limitades, s’atendrà en rigorós ordre d’inscripció: indiqueu quin torn preferiu. Si hi hagués molta demanda, es plantejaria una 2a edició.
Si algú hi estigués interessat però no pogués assistir aquell dia, que ho faci saber igualment.
Wikipedia s’ha convertit en una font d’informació molt popular i consultada: és l’enciclopèdia creada per i per als ciutadans, i l’edició en català està creixent de manera significativa. A més, actualment té molts mecanismes d’autocorrecció i control, és a dir de fiabilitat. A més, com a viquipedista podeu editar i corregir els errors que trobeu, mantenint la rigorositat.
A nivell local, des de la Biblioteca, es considera “que hi ha molta feina a fer per a mostrar-nos al món: tot el nostre bagatge patrimonial, cultural (música, pintura, literatura,etc.), científic, històric, paisatgístic, fotogràfic, etc. pot ser-hi més present del que hi és ara.
Només a tall d’exemple: el desembre de 2012, a l’article de la Wikipedia sobre Sant Feliu de Guíxols, detectàvem que no estaven introduïdes els resultats electorals de 2011. Al cap de poques hores, gràcies a la col·laboració d’un viquipedista, les dades estaven introduïdes”: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Feliu_de_Gu%C3%ADxols#Eleccions
Facebook de la Biblioteca: http://www.facebook.com/bibliotecaguixols

El més llegit

I després