I després

Curs de directors d’activitats de lleure a PDA

Compartiu aquesta història

L’Àrea de joventut de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb la col•laboració de l’Escola Lliure El Sol, segons informa gironanoticies.com, organitza un Curs de Directors/es d’activitats en el lleure infantil i juvenil. Amb aquest curs s’obté la certificació oficial de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
Les sessions es desenvoluparan al Palau d’Esports i Congressos o al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, del 13 de desembre al 28 de febrer, bàsicament en caps de setmana en horari de matí (10-15 h), tarda (15.30-20.30 h) o jornada complerta (10-14 h i 15.30-20.30 h). S’adreça a majors de 18 anys que estiguin interessat en desenvolupar tasques de coordinació d’equips i de direcció gestió de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil, de forma voluntària o professional.
El curs té un preu general d’inscripció de 370 euros, reduït de 350 euros a persones en situació d’atur o empadronades al municipi, i de 295 euros per als i les alumnes amb títol de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil (compensa la reducció d’hores lectives). Les inscripcions es poden realitzar al Punt d’Informació Juvenil de Platja d’Aro, de dilluns a divendres de 10-13h; i dilluns, dimecres i divendres de 16-20h, a través del telèfon 972 825 463 o per correu electrònic a pij@platjadaro.com.
Per a un bon seguiment i aprofitament del curs és necessari disposar d’accés a un ordinador amb connexió a internet, tenir els coneixements per a una àgil navegació per la xarxa, la gestió del correu electrònic, i la utilització d’algun programa informàtic de processadors de textos, així com per a fer presentacions.
El curs té una durada total de 410 hores, estructurades en dues etapes: una etapa lectiva de 290 hores (194 de presencials i 96 a distància) i unes pràctiques de 120 hores, mitjançant la realització de pràctiques formatives en un projecte en l’àmbit de l’educació en el lleure infantil i juvenil. El tram d’hores lectives es redueix a 200 hores (134 presencials i 66 a distància) per a qui disposi de títol de monitor/a. Els alumnes disposen de cinc anys per completar aquesta acció formativa, a comptar des la data d’inici de l’etapa lectiva del curs al qual s’ha inscrit i fins la darrera convocatòria de lliurament de memòries possible.
El temari del curs de director/a ve determinat pels continguts dels mòduls formatius que s’inclouen en el currículum acadèmic d’alguns cicles formatius de la formació professional: processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil; tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure; planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil; i coordinació i dinamització de l’equip de monitors/es de lleure. L’Escola Lliure El Sol desenvolupa un sistema d’avaluació contínua basat en la realització d’una sèrie d’exercicis que permeten evidenciar si l’alumne/a ha adquirit aquelles competències cognitives i actitudinals necessàries.

 

El més llegit

I després