Us reproduïm una nota en el qual es planteja una iniciativa tant interessant com saborosa, una activitat gens freqüent al municipi que ens convida a traspassar fronteres a través de la gastronomia:
Les experiències culinàries que vam fer durant el viatge al Marroc del desembre – gener ens han animat a aprendre de primera mà alguns dels secrets de la cuina magrebina…i no ens aturem aquí.
Us proposem un curs en 4 etapes, una cada mes, amb cuiners i cuineres que ens portin plats molt diferents als que habitualment hem aprés a casa de la mare , de l’avia o d’algun pare espavilat.
Els xefs seran:  Rkia (Marroc), Abdoulaye (Mali) i Verónica (Xile) Tots tres són col·laboradors del Mescladís, http://www.mescladis.org/es/, una organització d’economia solidaria que treballa amb immigrants en el camp de la restauració. També tindrem en Carles, un cuiner català especialitzat en cuina de Thailàndia. La proposta és de 4 tallers de cuina, a Sant Ramon,49-2n de Sant Feliu de Guíxols per un preu total de 100 € . Això inclou l’aprenentatge dels plats que es cuinaran i un sopar o dinar amb el components del curs i els cuiners i cuineres.
Hem pensat que el millor moment per fer-ho és el dissabte. Començarem a  mig matí amb temps suficient per preparar els plats per a l’hora de dinar tots plegats. Dependrà de cada cuiner/a fixar el temps necessari per a la confecció del menú, per  tant l’hora de començar el curs pot variar una mica.
Com que pensem que el curs pot interessar a moltes persones hem ampliat l’oferta també al divendres a la tarda – vespre, de manera que hi pugui assistir més  gent i sopar junts.
Entenem que aquesta no és només una ocasió d’aprendre plats que no coneixem i passar una estona agradable assaborint-los, sinó també una oportunitat per conversar i conèixer persones d’altres països que han escollit el nostre per viure en aquest moment.

Les dades que proposem pels tallers de cuina son:

Divendres

  • 17 març
  • 1 abril
  • 6 maig
  • 17 juny
Dissabtes

  • 18 març
  • 2 abril
  • 7 maig
  • 18 juny
Cuiners/es

Rkia .

Abdoulaye .

Verónica .

Carles .

Contacte  Laura Cantizanolauraluni67@hotmail.com i Julià Castelló jcastelloj@hotmail.com 972328660 i 669730273