I després

Per Carnaval s’han multiplicat els controls policials d’alcoholèmia i els drogotests

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra varen muntar la matinada de dissabte a diumenge diversos controls d’alcoholèmia i amb drogotests a la Costa Brava Centre, amb motiu del Carnaval i també per la campanya impulsada aquesta setmana pel Servei Català de Trànsit (SCT) per evitar la sinistralitat a les carreteres. Les proves es varen fer als enllaços amb Calonge, Platja d’Aro i Palamós, que concentren les majors zones d’oci, i hi varen col·laborar les policies locals -divuit agents dels dos cossos. Tot i les alertes del perill de barrejar alcohol i conducció, durant la primera hora de proves a Platja d’Aro, per exemple, dos de vint conductors van donar positiu per haver begut més del compte. El control de Platja d’Aro va començar a les dues de la matinada i, durant una hora, dels vint conductors aturats, dos van donar positiu. Va ser el cas d’una jove que explicava a la policia que just feia els 19 anys dissabte, per això que l’aniversari es va acabar enterbolint per un positiu que sobrepassava per pèls el límit. L’Ivan, en canvi, que va donar negatiu, va remarcar que mai beu quan condueix, i menys ara, que està fent les oposicions per ser policia local. L’Albert també va donar 0 a la prova d’alcoholèmia, tot i que tenia avantatge, ja que es limitava a anar a recollir la seva mainada després d’una nit de gresca.
La previsió era que fins a les set del matí es fessin les proves a uns 200 cotxes, una xifra elevada però allunyada de les lectures que es fan per Sant Joan, per exemple, ja que en aquest cas se solen parar uns 500 conductors. Pel que fa al seu perfil, els Mossos asseguren que no hi ha cap selecció, sinó que es fan les proves de manera aleatòria.
El sergent cap del sector de Sant Feliu de Guíxols (que concentra les localitats més concorregudes de la Costa Brava), Albert Conesa, ha reflexionat que cada cop menys conductors marquen, i també entre els joves, que acostumen a tenir clar que ha de portar el cotxe qui no hagi begut. I tot i que es detecten positius per drogues, continua essent l’alcohol el que més es consumeix en excés.

El més llegit

I després