I després

CUES A LES PORTES DELS COL·LEGIS ELECTORALS

Compartiu aquesta història

Des d’abans de les 6 del matí a les portes dels col·legis electorals de Sant Feliu de Guíxols ja hi havien persones concentrades per evitar que s’impedís la seva obertura. En les hores posteriors, davant de la caiguda del sistema informàtic, centenars de persones esperaven pacientment el seu restabliment, sense incidents, on els voluntaris donaven preferència d’entrada i cadires a les persones amb problemes de mobilitat. A les 13 h. el promig de votacions per taula no arribava a la quarantena de vots.

En alguns dels centres hi havia càterings per poder esmorzar i fins i tot s’ha comptat amb la visita d’un grup de percussió per animar a les persones que es concentraven a les portes dels col·legis.

La nostra emissora ha posat en antena, entre les 11 i les 13h. un programa especial amb visites a diversos col·legis on voluntaris, informàtics, interventors, regidors i el propi alcalde hi ha intervingut per anar valorant la situació, condicionada per la caiguda permanent del sistema informàtic i que, fins les 4 de la tarda, no presentava cap altra incidència remarcable.

L’Ajuntament de Sant Feliu allargava una hora més les votacions al temps que es concentraven a la Plaça del Mercat i al passeig, centenars de persones a les quals s’ha adreçat l’alcalde, Carles Motas des de la porta de l’Ajuntament, assegurant que les urnes estaven segures per realitzar el recompte i que s’ha actuat amb cap, amb estratègia i calma. Agraïla la feina que els ciutadans han fet a Sant Feliu i a Catalunya un camí que no té retorn. També ha reincidit en el seu missatge de respecte a la diversitat d’opinions, que és l’essència de la democràcia, sobre la qual subratllava que Sant Feliu i Catalunya ha donat una lliçó.

Us adjuntem fotografies del migdia realitzades a les portes dels col·legis electorals, de les meses de l’Ajuntament esperant el restabliment del sistema informàtic i de la intervenció de l’alcalde:

El més llegit

I després