I després

Crònica del partit entre el Guíxols i el Sant Jaume de Llierca. Per Jordi Calvet

El Guíxols va demostrar dissabte passat que l'ensopegada a Bosc de Tosca va ser un accident. Els ganxons van jugar el segon partit consecutiu a domicili, i van tenir el plaer d'estrenar la gespa del Municipal de Sant Jaume de Llierca, una catifa verda on els de Toni Sánchez van tornar a fer palès el seu poder ofensiu, però també un treball defensiu encomiable que els va permetre deixar la porteria a zero.

Compartiu aquesta història

Campionat Segona Catalana – Grup I
CF Sant Jaume de Llierca, 0 – A.D. Guíxols, 2
“Un Guíxols solvent torna al Camí de la victòria”

El Guíxols va demostrar dissabte passat que l’ensopegada a Bosc de Tosca va ser un accident. Els ganxons van jugar el segon partit consecutiu a domicili, i van tenir el plaer d’estrenar la gespa del Municipal de Sant Jaume de Llierca, una catifa verda on els de Toni Sánchez van tornar a fer palès el seu poder ofensiu, però també un treball defensiu encomiable que els va permetre deixar la porteria a zero.

El Guíxols va apoderar-se ben aviat amb el control de la pilota, però li va costar traduir aquest domini en ocasions clares de gol. La primera que va tenir va ser molt clara, en una falta llançada per Callicó al segon pal, on Umar va tornar a penjar la pilota a l’interior de l’àrea petita, però Sandy no va arribar per centímetres a empènyer l’esfèrica al fons de la xarxa (15′).

Pocs minuts més tard el mateix Sandy va aconseguir rematar amb l’esquerra una centrada, però el seu xut va sortir desviat. El Sant Jaume es va sentir còmode deixant la iniciativa als guixolencs, i sortint amb velocitat i molts efectius per fer mal a la defensa visitant. Només en els últims minuts de la primera part van aconseguir tancar el Guíxols al seu camp, i va ser quan van tenir l’única ocasió però més clara, amb un potent xut des de fora l’àrea que es va estavellar al travesser de la porteria defensava per Bayona.

L’inici de la segona part va ser trepidant. La primera ocasió va ser pel Sant Jaume, però el xut va sortir fregant el pal. La resposta no es va fer esperar, i al minut 50 Sandy va inaugurar el marcador amb un potent xut des de fora l’àrea que va sorprendre Moreno. Pocs minuts després, Callicó va poder marcar el segon, però el seu remat de cap a l’interior de l’àrea el va rebutjar el porter local. Al 55, a la sortida d’un córner, Brice va rematar amb el cap marcant el segon i definitiu 0 a 2.

El Sant Jaume va intentar reaccionar i va estar a punt de retallar distàncies novament amb un xut que va sortir fregant el pal. Els locals van agafar la batuta del partit, però es van trobar amb un Guíxols molt ferm en defensa, que no va passar per angúnies per defensar el resultat fins al xiulet final del partit.
Diumenge vinent torna la competició al Josep Sunyer, on rebrem el Bescanó, màxim candidat a l’ascens a Primera Catalana.

CF Sant Jaume de Llierca: Moreno, Rigau, Fortet, Coll, Barnadas, Puignau, Ibra, Ruvirola, Allal (Genís, 57′), Roger, Borja (Dos Santos, 57′).
AD Guíxols: Bayona, Riki (Bilal, 70′), Toumani, Umar, Eloy Gámez, Pol Mitjà, Amós Gasca (Castelló, 70′), Callicó, Omar (Michel, 79′), Sandy (Montero, 63′) i Brice.
Gols: 0-1 (50′) Sandy; 0-2 (55′) Brice.
Àrbitre: Sr. Porxas Herrera. TG al local Barnadas; als visitants Riki, Omar, Brice i Eloy.