I després

Crònica del partit d’aquest diumenge entre el Guíxols i el Cassà. Per Josep Serrats

El Guíxols va debutar davant de la seva afició aquest passat diumenge enfront del Cassà, un vell conegut que sempre ha estat un os dur de rosegar pels del Josep Sunyer. I ho va tornar a ser, però aquesta vegada els blaugranes van poder trencar una ratxa de tres victòries cassanenques al Josep Sunyer, quan en el darrer quart d’hora van sentenciar l’encontre traient el màxim rendiment de l’expulsió d’Alpha.

Compartiu aquesta història

Campionat Segona Catalana – Grup I
A.D. GUÍXOLS, 3 – U.D. CASSÀ, 1
Ratxa trencada

Els locals s’avançaren ben aviat al marcador, quan Omar va aprofitar una assistència des de banda esquerra de Diego Zayas per marcar amb el cap. Aquest gol matiner i el bon joc blaugrana durant els primers minuts no feia pensar que el Guíxols patís l’agonia que va patir durant els primers 45 minuts.

Els de Toni Sánchez no es van sentir còmodes en un partit amb poc ritme i molts nervis, i amb errades individuals que donaven vida en atac al rival. Als 24 Biel Gasca, el jugador més destacat dels visitants, va treure profit d’una d’aquestes errades defensives per igualar el parcial. Dos minuts més tard, aquest mateix jugador va fer treballar Gurt, en els que van ser els millors minuts visitants.

El Guíxols va intentar reaccionar en el 30, amb una doble ocasió claríssima per Sandy i Brice, que no van poder superar el porter cassanenc. Tot seguit foren els contrincants els que crearen perill a la sortida d’un parell de córners consecutius. Amb l’empat i sensacions no gaire bones per part dels locals es va arribar al descans.

A la mitja part Toni Sánchez va voler sacsejar l’equip amb 3 canvis, i els d’aquí van sortir amb un altre ritme, dominant completament el partit, però sense generar excessivament perill davant un Cassà molt defensiu. Els de la nostra ciutat tingueren el segon en una falta llançada per Callicó, però la pilota es va passejar per l’àrea sense trobar rematador.

Després d’uns minuts molt intensos per part dels dos equips, en alguns moments fins i tot amb accions molt dures, al 74 va arribar un fet que va marcar el desenvolupament final del partit, quan l’àrbitre va expulsar Alpha amb la segona groga després d’una entrada fora de lloc. El Guíxols va començar a assetjar la porteria visitant, primer amb una rematada de Bilal a qui el porter li va fer una bona aturada.

Als 78, el mateix Bilal va rematar al segon pal una falta llançada per Callicó, tornant avançar els seus. Poc després va ser Brice qui va poder fer el tercer, però no va poder rematar per pèls. El Cassà va intentar reaccionar, però el jugar amb inferioritat li va passar factura. Finalment va arribar el 3 a 1, en una bona jugada del Guíxols que va acabar Marçal, superant amb una vaselina el porter Gabriel.

Per aquest xoc, Toni Sánchez no va disposar de Riki i Lanzas, lesionats i Guillem, per sanció, ni tampoc d’Àlex Castelló. A l’onze inicial hi hagueren 5 debuts, i a la represa 3 més de les 9 incorporacions.

A.D. Guíxols: Gurt, Umar, Bilal (Aitor, 89’), Toumani, Diego Zayas (Eloy Gámez, 45’), Pol Mitjà (Michel, 45’), Amós Gasca, Callicó, Sanding (Montero, 45’), Omar i Brice.

U.D. Cassà: Gabriel, Pulido, Massegur (Jordi Gumbau, 85’), Susso, Biel Gasca, Sergi Gumbau (Bou, 85’), Pajón, Vera, Morell (Montero, 64’), Alpha i Castañé (Santamaria, 81’).

Gols: 1-0 (5’) Omar. 1-1 (24’) Biel Gasca. 2-1 (78’) Bilal. 3-1 (88’) Marçal.

Àrbitre: Morgado Mateu. T.G.: als locals Diego Zayas, Amós Gasca i Michel; i al visitants Biel Gasca, Susso i Pulido. T.V.: al visitant Alpha (74’), per dues grogues.

El proper diumenge, a les 5 de la tarda, difícil partit al camp d’un Tossa que voldrà donar una bona imatge davant dels seus afeccionats després d’encaixar una clara derrota a Bosc de Tosca.