Guíxols per la Independència juntament amb la Casa Irla va presentar aquest passat dissabte 25 de gener la conferència “El país que volem” a càrrec d’Àngel Colom.
La xerrada i posterior debat va girar a l’entorn d’aquest nou estat català que s’està construint i on, Colom, va afirmar que “a banda de totes les raons identitàries (llengua i cultura) i les històriques que envolten el procés, hi ha una raó molt important que ha fet que la independència avui sigui possible: el benestar de les persones, la millora de la qualitat de vida, i la subsistència de l’estat del benestar. Aquestes raons són les que han permès ampliar la majoria social favorable al SÍ-SÍ”.
En tant que president de la Fundació Nous Catalans, Colom, va donar dades de la implicació de la població immigrada en el procés de construcció nacional: “el 31% dels immigrants que fa més de dotze anys que viuen a Catalunya són favorables a la independència”.
El proper convidat del cicle és Francesc Ribera, “Titot”, cantant de Brams, que parlarà del seu llibre “Història de Catalunya al revés”. Serà el dissabte 15 de febrer a les 19h. Durant aquest acte, de 17 a 21h a la mateixa Casa Irla hi haurà una taula de recollida de “Signa un Vot”.
Com ja varem informar, l’ANC ha recollit 235.000 signatures, 1.550 a la nostra ciutat, que es sumaran a les que es recullin durant la propera jornada de recollida massiva que seran els dies 22 i 23 de març, i on Guíxols per la Independència distribuirà taules a diferents punts de la nostra ciutat.