I després

6 ANYS I SOTS-CAMPIÓ FAST CROSS 50 cc.

Compartiu aquesta història

Aquest és el tercer dels cinc articles encarregats al company Joan Martín sobre els 5 joves pilots guixolencs: “El nostre protagonista d’avui és el més petit d’edat dels cinc pilots. En Joel Cañadas té només 6 anys, però ja en fa tres que es dedica a competir en Motocross. Cada cap de setmana, i totes les tardes que el col·legi li permet, s’ equipa amb les botes, les proteccions i el casc i, amb l’ajuda del seu pare, entrena i entrena per assolir els resultats que més endavant us detallaré. Vull fer un incís sobre el seu pare, en Carlos que és un industrial de la nostra localitat i amic des de fa molt temps, al qual vaig conèixer arrel d’aquesta afició comuna que tenim: el Motocross. A en Carlos fa anys jo mateix li feia les cròniques esportives, quan corria el Campionat Català i el Campionat Provincial, per cert amb molts bon resultats i amb curses que ens havien fet vibrar molt i molt. Les obligacions laborals i familiars van fer que el maig del 2011 en Carlos deixés la competició en actiu i es dediques a preparar i entrenar al seu fill. En Joel va tenir moto abans que bicicleta. Recordo les trobades els dissabtes i diumenges a l’Àrea Motor de Sant Feliu, on molts pares hi anàvem amb els nostres fills a rodar amb ells en un circuit relativament fàcil. L’afició i ganes d’en Carlos i les qualitats d’en Joel han provocat que avui sigui una promesa, jove, però una promesa.
Fins als sis anys no va poder disposar de llicència federativa per poder prendre part als Campionats Provincials i Autonòmics. Mentrestant va prendre part al Campionat Amateur d’ACCEMA al 2011. El 2012 va continuar prenent-hi part i va guanyar la categoria Fast Cross 50 cc. El 2013 fa 6 anys i ja disposa de llicència Federativa, ja pot participar als Campionats de la FCM. Lluita contra pilots de 9 anys i després de anar entre 3 er i 4art una caiguda i hospitalització el relleva fins a la 8 ena. Al Triangular del Parcmotor Vallgorguina 3er. Al Trofeig del Moto Club Segre 6è, al Campionat del Garraf 3er. Al Campionat ACCEMA 3er i 2on. en les dues categories.
L’afició d’ell i el seu pare es tant gran que, aprofitant les vacances de juliol, les van passar al bressol del Motocross a Europa: Bèlgica i Holanda on hi ha els millors especialistes mundials. Cada estiu se celebra a Boekel (Holanda) el Youth Weekend, on hi acudeixen joves pilots de diferents nacionalitats. Viure aquesta experiència, conjuntament amb pilots de tot el món, és una vivència que es recorda per sempre més. L’any anterior també havien participat al Master Kids a Commercy (França) que venen a ser les olimpíades del Motocross infantil.
Per seguir l’evolució com a pilot, des del passat estiu en Joel va a una escola de pilotatge que es troba a les nostres contrades i que la porta en Xevi Colomer (XC 10 Motocross School), en ella tots son pilots de curta edat que volen millorar el seu nivell per assolir millors resultats en competició. Cada any es fa una selecció per al programa Motocross amb Futur, a nivell autonòmic, per poder trobar el dia de demà un Campió Mundial Català de Motocross. En Colomer és el seleccionador i compta amb l’ajuda del programa de TV3 Motor a Fons i de la Federació Catalana de Motociclisme.
Per al 2014 faran un salt molt important ja que disputaran el Campionat d’Espanya de 50 cc., els Campionats de Catalunya i, si ho permet el calendari, el de Vallgorguina i el del Segre. En Carlos i l’Ester, la seva mare seguidora i patidora a l’ombra com totes les mares, agraeixen l’ajut de: Transports Liquidis Cañadas, Motul, Pneumàtics Girona, Marsimoto i Aurènico que els han ajudat amb material i econòmicament tota la temporada. A per ells Joel. Sense por !”

unnamed (1)

 

unnamed

El més llegit

I després