I després

Crònica de la xerrada d’Uriz organitzada per Opina-S

Compartiu aquesta història

Opina-S, grup de militants socialistes de Sant Feliu ha difós una nota de premsa en la qual fa una crònica de la seva darrera activitat que consideren considera com un èxit de convocatòria a la seu del PSC de Sant Feliu de Guíxols en la conferència que vàrem realitzar el passat 13 de Juny a on es va tractar el procés de pau a Euskadi a càrrec de Jose Luis Uriz, exdiputat al parlament de Navarra i exregidor de Villalba actualment militant del PSC.

Uriz, va ser expulsat del PSOE per dir públicament que persones com ara Arnaldo Otegi entre d’altres, eren persones que lluitaven per la pau i la concòrdia. Va començar la seva exposició dient que possiblement el problema del país basc sigui “l’únic” gran problema no resolt des de la transició democràtica, tot i que reconeixia que tan Navarra com el país basc en aquest procés varen tenir un reconeixent històric que altres comunitats no varen tenir.

Durant el transcurs de la conferència, Uriz va comentar que el sofriment ha estat per les dues bandes, tots dos bàndols havien tingut baixes i que evidentment n’hi ha una que ha sofert més però que el sofriment de les famílies és molt semblant per les dues bandes.

Jose Luis Uriz, va fer de pont entre el govern i els dirigents de la banda terrorista ETA, durant els governs del PSOE a Madrid en dues etapes amb Felipe González i amb Jose Luis Rodríguez Zapatero això va significar que durant 12 anys va haver d’utilitzar escoltes. Comentava Jose Luis que en una de les informacions confiscades a la banda terrorista el seu nom constava com a possible víctima fins i tot tenia lloc i hora de la seva execució.

Uriz va apuntar que el conflicte basc té solució i apunta que les demandes poden anar per diferents vies:

  • Estatut de Gernica Nou.
  • Reforma al Foro de Navarra.
  • Reagrupament dels presos d’ETA, sobretot a aquells que pateixen malalties terminals.
  • Eliminació de la doctrina Poirot.
  • Hi ha d’haver acords transversals entre l’esquerra abertzale i els estats espanyol i francès.
  • Que Otegi pogués presentar-se a les properes eleccions autonòmiques.

L’acte va finalitzar amb un torn obert de paraules on els assistents van plantejar, preguntes, aclariments, curiositats i dubtes al ponent.

Estem treballant per la propera, les persones interessades en aquestes conferències i que vulguin tenir més informació , poden agregar-se al grup de facebook Opina-S, o enviar un email a opinasocialista@gmail.com.

Grup Opina-S

El més llegit

I després