I després

Inici del servei de prevenció i vigilància a les platges ganxones

Compartiu aquesta història

La Creu Roja ha començat aquest cap de setmana la campanya de vigilància a les platges amb el servei preventiu a 28 platges de 8 municipis de la demarcació. La institució s’ocupa dels Serveis de Prevenció, Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Portbou, Llançà, Castelló d’Empúries, L’Escala, Pals, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

L’assistència de la Creu Roja a les platges contempla serveis d’informació sobre l’estat de les platges, tasques de vigilància i de prevenció de riscos, rescat de persones en perill d’ofegar-se o rastreig per

localitzar persones desaparegudes i menors extraviats. Així mateix, també es presta atenció en matèria de primers auxilis o es practiquen evacuacions, sempre que sigui necessari, a més de prestar assistència a embarcacions. Aquest servei va efectuar l’estiu passat un total de 11.191 atencions a la demarcació de Girona.

Pel que fa als mitjans dels que disposa la Creu Roja per fer front a aquest dispositiu, compta amb 79 socorristes, entre personal voluntari i remunerat, així com 6 ambulàncies, 6 embarcacions i 13 desfibril·ladors externs automàtics, entre d’altres efectius. Al dispositiu de prevenció i salvament d’aquesta temporada hi participen les 5 assemblees de lademarcació de Girona: Llançà, Roses, Figueres, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro.

A totes les platges amb cobertura de la Creu Roja es disposa d’un lloc de socors al qual es poden adreçar totes les persones que necessitin atenció sociosanitària.

Seguint amb l’atenció a persones amb discapacitat, la Creu Roja de Sant Feliu oferirà el servei de cadiraamfíbia i de productes de suport que faciliten el bany adaptat.

REDACCIÓ//TRIBUNA GANXONA

El més llegit

I després