I després

Creu Roja dóna el servei de socorrista a les platges de SFG

Compartiu aquesta història

Creu Roja Sant Feliu a començat aquest dissabte dia 14 fins el 14 de setembre la cobertura del servei de platges.
Aquest servei dóna cobertura a les platges de Sant Feliu i Sant Pol amb llocs fixes de socors i a tot el litoral del municipi des de l’embarcació de rescat. L’horari dels mesos de juny i setembre és de 10:00 a 18:00 excepte els caps de setmana i festius que és de 10:00 a 19:00. Els mesos de juliol i agost de 10:00 a 19:00.
És un dispositiu que contempla 2 llocs de socors, 3 cadires de vigilància, 1 ambulància i 1 embarcació de rescat i un total de 14 socorristes, tot això amb 4 desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA), 2 d’ells aportats per l’Ajuntament de Sant Feliu a través de DIPSALUT, apart de les columnes fixes que ja hi ha a la població, parlem de platges cardio protegides.
Cal recordar que la figura de socorrista no tant sols és salvar vides, també per prevenir, ajudar i informar.
És molt important que els col·lectius de risc estiguin aprop de les casetes de socors o cadires de vigilància.
Es consideren col·lectius de risc persones d’avançada edat, menors d’edat, gent amb mobilitat reduïda etc.
Es disposarà de dues cadires amfíbies pel bany adaptat. Les persones que no es puguin banyar soles, Creu Roja els ajudarà a banyar-se amb seguretat, tant a Sant Feliu com a Sant Pol.
Cal recordar que el sistema de banderes és com un semàfor, verd, pot banyar-se sense risc, groc, bany amb precaució i els col·lectius de risc és millor no banyar-se en cas de bandera groga. Bandera vermella prohibit el bany. A banda d’aquestes banderes Creu Roja disposa de la bandera medusa amb fons blanc i dues meduses en color morat, aquesta bandera onejarà sempre que es tingui presència de meduses a l’aigua.

El més llegit

I després