Després de dos anys de treball, Castell-Platja d’Aro ha aconseguit, segons informa el web www.platjadaro.com, a partir d’aquest any 2014, l’acreditació oficial com a Destinació de Turisme Familiar, guardó de qualitat que concedeix l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Per assolir aquesta certificació, que actualment només tenen ara 17 espais de tot Catalunya, ha estat necessària la implicació i el treball conjunt de l’ajuntament i de l’empresariat local, ja que hi ha un conjunt de requisits que cal complir tant des de l’àmbit públic com des de l’oferta de serveis del sector privat.
De manera progressiva cal que s’assoleixin diversos percentatges d’establiments que facilitin en les seves instal·lacions i serveis l’estada del públic familiar. A nivell d’establiments professionals, de moment, s’hi inclouen els hotels NM Suites, Aromar, HTOP Platja Park, Caleta Palace i Planamar; els apartaments Les Palmeres i Göetten, els càmpings Riembau i Valldaro (allotjament). Els restaurants La Pizza, El Racó, Aradi, Mc Donald’s, Can Feliu, Don Quijote, Bon Dia, Ivan, La Tisana i Don Eduardo (gastronomia). I el Parc Aquàtic Auquadiver, el parc d’atraccions PP’S Park, el centre lúdic D’Aro Bowling i Ictinio -activitats aquàtiques- (oferta complementària).
En relació a l’oferta i al serveis que ha de garantir com a ens públic l’ajuntament, en molts casos ja s’acomplien prèviament (zones de jocs infantils i lúdiques, senyalització de les zones de perill, informació en idiomes, mesures de seguretat passives i actives, o una programació d’activitats per al públic familiar), i d’altres han estat de nova creació, com el Mini Club Infantil – Ludoteca instal·lat a la Platja Gran, imprescindibles per aconseguir la certificació.
El segell de DTF català és pioner a Europa, i respon al fet que el 60% dels visitants que arriben a Catalunya són, justament, famílies. El distintiu, nascut l’any 2003, té la voluntat de satisfer i fidelitzar el segment del turisme familiar mitjançant unes localitats costaneres amb una oferta d’allotjament i restauració especialitzada per a famílies amb nombroses propostes d’entreteniment i oci, i qualitat i varietat a les platges.