I després

CONTROLS D’ESTIU A LES TERRASSES DE BARS

Compartiu aquesta història

Aquest estiu l’Ajuntament de Sant Feliu ha estat fent un treball de camp on ha comprovat si els metres de terrassa concedits als propietaris de bars i restaurants es corresponien amb l’espai real ocupat.
L’alcalde, Joan Alfons Albó, declarava a la nostra emissora que mentre la majoria d’empresaris són curosos amb els espais assignats, altres han utilitzat la picaresca d’escampar més taules de les que corresponen a la concessió i d’ocupar més espai públic pel qual no tenien llicència. També destacava que, sobretot algun de molt cèntric, no només sobrepassava el número de taules i escanyava el pas dels vianants sinó que durant anys no ha atès degudament el pagament de les taxes municipals.
Després de considerar que es pot ser més o menys flexible si un local, en circumstàncies excepcionals, pot posar una taula més de forma puntual entenia que “aquesta mena de caciquisme de creure que, per decisió pròpia, es pot ocupar l’espai reduint el pas dels vianants i en ocasions no atenent els pagaments, és una estafa, no a l’Ajuntament, sinó a la resta de ciutadans i als qui compleixen amb les seves obligacions”.
Albó assegurava que “la nostra societat funciona amb normes i a qui no les compleix se l’ha de sancionar”. Afegia que no han actuat enmig de la temporada perquè no servís com a excusa, precisament, per escapolir-se d’afrontar els pagaments però que ara es passaran comptes i que, tot i que es donaran facilitats per al pagament, s’hauran de posar al dia concloent que, “de cara a la propera temporada, serà la pròpia brigada municipal qui enretirarà les taules, cadires, tendals i altres elements que sobrepassin els espais assignats”.

El més llegit

I després