I després

Continuen les accions de l’Ajuntament en vers a les persones afectades per la guerra d’Ucraïna que arriben a Sant Feliu

A dia d'avui, 22 de març de 2022, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té 18 persones inscrites per a l'escolarització en diferents centres de la ciutat i diferents nivells educatius.

Compartiu aquesta història

• L’Ajuntament ha adaptat un espai pels més petits mentre les famílies fan els tràmits

A dia d’avui, 22 de març de 2022, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té 18 persones inscrites per a l’escolarització en diferents centres de la ciutat i diferents nivells educatius. La majoria ja ha començat l’escola. En paral.lel, s’estan promovent programes de coneixement de català i castellà a través de l’Escola d’Adults, i el consistori promou altres accions amb diferents departaments municipals, com la biblioteca, de les quals se n’informarà properament.

L’Ajuntament ha atès, fins a data d’avui, des de l’inici del conflicte, 141 persones. Moltes d’aquestes, la majoria, han estat també derivades a Creu Roja, amb qui existeix coordinació.

Com es va publicar recentment, l’Ajuntament està fent un registre, a través de crida ciutadana, per buscar allotjament per a les persones que arriben. Fins ara, una desena ha respost, entre allotjaments privats i establiments diversos. En coordinació amb Caritas, es fan derivacions de les famílies arribades per cobrir necessitats alimentàries.

En els darrers dies, des de l’esclat de la crisi , s’han empadronat a Sant Feliu de Guíxols 113 persones. La majoria d’elles ja tenien relació amb altres famílies residents a Sant Feliu. De fet, a Sant Feliu de Guíxols hi havia, previ a l’esclat de la invasió, un grup nombrós d’aquesta nacionalitat, de la vora unes 375 persones. Ara se n’hi afegeixen aquestes 113 de noves.

D’altra banda, cal destacar que moltes de les famílies arriben amb mainada, i per fer més distreta l’estada de les criatures a les dependències municipals, s’han posat al vestíbul mobles infantils amb material escolar, llapis de colors i fulls per pintar.

Si voleu col·laborar en qualsevol de les opcions (ja sigui aportació econòmica, oferiment d’allotjament…) podeu consultar www.guixols.cat/ucraina

El més llegit

I després