I després

Connecta amb el Patrimoni, nova iniciativa de L’Àrea de Patrimoni Cultural a través del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols

L’Àrea de Patrimoni Cultural a través del Museu d’Història inicia aquest 2022 una iniciativa titulada “Connecta amb el patrimoni”, oferint una oferta de rutes i itineraris de forma mensual per tot el patrimoni de Sant Feliu de Guíxols i voltants.

Compartiu aquesta història

L’Àrea de Patrimoni Cultural a través del Museu d’Història inicia aquest 2022 una iniciativa titulada “Connecta amb el patrimoni”, oferint una oferta de rutes i itineraris de forma mensual per tot el patrimoni de Sant Feliu de Guíxols i voltants.

Se segueix així la nova direcció que ha de prendre el Museu d’Història coincidint amb el condicionament com a seu principal de l’Antic Hospital i les noves tasques que pren com a servei de conservació i difusió del patrimoni cultural del municipi. Al llarg de 2021 s’ha analitzat i actualitzat el discurs i les formes que han de tenir les activitats que desenvolupa el museu. Una d’elles és que ha de ser punt de sortida d’itineraris per fer conèixer i estimar el variat i ric patrimoni arquitectònic, cultural i etnològic del municipi.

Hi ha doncs al darrere el concepte de Museu-territori, amb propostes d’interpretació del patrimoni. Es tracta de concebre que el Museu és la ciutat, i no exclusivament els edificis que allotgen els serveis que presta la institució museística i les exposicions que ofereix.

El proper dissabte 29 de gener comença el cicle amb la ruta al refugi del Puig i al niu de metralladores, visita centrada en patrimoni relacionat amb la Guerra Civil. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’acaba d’integrar a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya com a titular d’espais patrimonials vinculats a la Guerra Civil i a les víctimes de la repressió.

El guiatge i dinamització de la visita anirà a càrrec d’un conegut guixolenc,  Isidre Ribera, que té cura del control de manteniment del refugi del Puig i  ja ve fent aquesta visita sota petició sigui d’escoles o entitats. I el complementarà en l’espai del niu de metralladores Adrián Cabezas, integrant de l’entitat GRIEG (Grup d’Investigació dels Espais de la Guerra Civil). Ell és doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona amb la tesi: La defensa de la costa a Catalunya durant la Guerra Civil (1936-1939).

Inscripció prèvia obligatòria a l’oficina de Turisme (Monestir de Sant Feliu de Guíxols).

Aquest dissabte 29 de gener a les 11.30 h., al Vestíbul del Museu d’Història (Antic Hospital).

A continuació us oferim un llistat amb la resta de visites per al període de gener a abril de 2022:

FEBRER
Taller de prehistòria
Dissabte 12/02/22,  de 11.00 a 13.00 h.
Hora i lloc d’inici: 11.30 h. Vestíbul del Museu d’Història (Antic Hospital).
Visita participativa “Quan les pedres parlen, el megalitisme a Catalunya” i taller de prehistòria.

——–

MARÇ
El Jardí melangiós – Cementiri
19/03/2022, de 11.00  a 13.00 h.
Hora i lloc d’inici: 11.30 h. Vestíbul del Museu d’Història (Antic Hospital).
Itinerari pel cementiri guixolenc que ressegueix tant els personatges anònims a la zona del fossar comú, com aquells protagonistes singulars en la història de la ciutat: polítics (Joan Casas o el president de la Generalitat a l’exili Josep Irla), músics (Juli Garreta), brigadistes internacionals, maçons i diferents creences religioses. El març de 2022 finalitza l’any de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols com a Capital catalana de la Sardana, i la visita acabarà a la tomba del compositor Juli Garreta.
Guiatge a càrrec de Tretze Cultura.

——–

ABRIL
Ruta megalítica a Romanyà de la Selva
16/04/2022, de 10.30 a  13 h.
10.30 h.- Sortida des de Sant Feliu en cotxes particulars: Porta Ferrada
11.00 h.- Punt de trobada a Romanyà de la Selva: aparcament de dins el poble.
Itinerari passant per la Cova d’en Daina, un dels monuments megalítics més importants de Catalunya, el Menhir de la Murtra,  una cista (tomba prehistòrica feta amb pedra) i un abric granític.

Més informació a museu.guixols.cat

El més llegit

I després