I després

CONGRÉS D’INFERMERIA I SALUT ESCOLAR A SFG

Compartiu aquesta història

La setmana passada, els dies 17 i 18 de setembre, es va celebrar a Sant Feliu de Guíxols, amb una gran participació, el I Congrés Català d’Infermeria i Salut Escolar organitzat per ACISE (Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar) , que reivindica que les escoles disposin d’infermeres.
Les jornades estaven orientades a infermeres que treballen a les escoles, professors, pediatres i totes les persones relacionades amb el món de la salut i l’ensenyament.
ACISE és una Associació que treballa perquè les infermeres i infermers del país puguin treballar a totes les escoles de primària, secundària i educació especial de Catalunya. Acabada de crear aquest 2015, aquesta és una de les primeres activitats, amb gran ressò de participants de tot Catalunya.
Des d’ACISE creuen necessari la implantació d’un programa d’educació per a la salut a l’escola i l’institut per poder millorar la salut integral dels nens i nenes mitjançant la promoció d’hàbits saludables, la prevenció de riscos i, en definitiva, educar tant nens com adolescents perquè tinguin els coneixements bàsics en salut. Actualment són molt poques les escoles catalanes que disposen d’una infermera.
Al congrés s’organitzaren diverses activitats com tallers simultanis, conferències i taules de reflexió impartits per professionals del sector de Catalunya, Estat espanyol, França i Andorra (entre ells Ramon Brugada i Marina Geli); tots ells tractant el tema de la salut escolar des de diferents punts de vista. Així com les visites a l’Espai “Curar-se en salut” i l’espai infantil “Sala d’exploració” del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després