I després

Condemnat a quatre anys de presó per violar una menor a Sant Feliu el 2019

Compartiu aquesta història

Imatge: Marina López (ACN)

L’Audiència de Girona ha condemnat a quatre anys de presó un home de 46 anys acusat de violar una noia de 16 anys al seu pis de Sant Feliu de Guíxols l’any 2019. Segons la sentencia, el processat va atacar la menor a casa d’ell el matí del 25 de maig del 2019 mentre es trobava a l’habitatge com a convidada.

El tribunal conclou que, mentre la víctima estava al pis, el processat es va aprofitar que la menor estava afectada pel consum d’alcohol i drogues per portar-la a una habitació i violar-la. Les analítiques de la noia van detectar restes de marihuana i cocaïna.

Al judici, acusat i víctima van explicar que havien coincidit aquella nit de festa per la ciutat i que, juntament amb altres persones, van decidir anar a fer una darrera copa al domicili del processat. Van ser al pis fins que es va fer de dia i, després, l’amiga de la menor i un dels homes van marxar a esmorzar. La víctima s’hi havia d’afegir però no va anar-hi.

L’amiga de la víctima, alertada perquè no podia contactar amb la menor per Whatsapp i no sabia on era, va acabar avisant els familiars de la noia. Finalment, van anar al pis del processat, que va obrir la porta i va indicar on era.

La sentència conclou que la declaració de la víctima, dels testimonis, la localització de l’ADN de l’acusat en la menor i els resultats de les analítiques són proves suficients per acreditar els fets i rebutja la versió exculpatòria de l’acusat, que va dir que van ser relacions sexuals consentides.

La sentencia apunta que la menor va afirmar que no hauria tingut sexe amb el processat perquè li fa fàstic i el troba repugnant. La fiscalia i l’acusació particular sol·licitaven una condemna de 7 anys i mig de presó. L’Audiència imposa una pena de 4 anys de presó i 5 de llibertat vigilada. Tampoc es podrà acostar a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella durant 5 anys, a més d’indemnitzar amb 9.000 euros per danys morals.

El més llegit

I després