I després

Acte d’homenatge a les víctimes del nazisme i presentació dels audiovisuals de memòria històrica aquest divendres

Compartiu aquesta història

Un any més, es commemorarà el Dia d’Homenatge als deportats i morts a Mauthausen i en altres camps, i a totes les víctimes del nazisme, als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu. Es tracta d’un acte en record a aquestes víctimes i que es farà a partir de les 10 del matí al monòlit en la seva memòria que es troba en aquest espai.

Aquesta data coincideix amb la commemoració de l’alliberament del camp de Mauthausen el 5 de maig del 1945. Prop de 10.000 persones del nostre país van ser deportades a camps nazis i milers més van ser també víctimes del nazisme com a treballadors forçats o per altres circumstàncies.

Projecció d’una pel.lícula i presentació de treballs audiovisuals

Coincidint amb aquesta jornada, el mateix divendres a partir de les 6 de la tarda a la Sala Abat Panyelles del Monestir, es farà la projecció de la pel·lícula ‘Josep’. També tindrà lloc la presentació dels treballs audiovisuals que formen part del projecte ‘Construir Història amb Memòria’. Es tracta d’un projecte anual col.laboratiu entre el Museu d’Història de Sant Feliu i els professors i alumnes dels grups de 4t d’ESO dels instituts de Sant Feliu, la Vall d’Aro i el GES del Centre de Formació d’Adults de Sant Feliu.

Aquest projecte es desenvolupa entre gener i maig de cada any i s’hi han programat fins a onze xerrades que han anat a càrrec de Josep Murlà, estudiós, i Jordi Gaitx, arxiver i membre del Consell assessor del Museu Memorial de l’Exili. També s’hi han fet itineraris temàtics per la ciutat, descobrint patrimoni com el refugi del Puig, el cementiri o el Niu de metralladores al turó dels Guíxols.

També hi ha hagut la participació directa dels alumnes i professors en l’elaboració d’un audiovisual on es reflexiona sobre el compromís i la solidaritat de les persones en moments durs i d’injustícia. Aquest audiovisual es presentarà al canal Youtube del Museu d’Història a partir del 5 de maig. Hi podreu accedir clicant aquí.

El més llegit

I després