I després

Concert Extraordinari del Cor de l’Orfeó Català

El dissabte 27 d’abril a les 18h a l’església del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, el Cor de l’Orfeó Català oferirà un concert extraordinari.La Direcció artística anirà a càrrec de Simon Halsey, que ocupa un lloc únic al món de la música clàssica. És l’assessor de cant coral de confiança dels millors directors, orquestres i cors del món, així com un ambaixador del cant coral per a amateurs de qualsevol edat, habilitat i origen.

Compartiu aquesta història

El dissabte 27 d’abril a les 18h a l’església del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, el Cor de l’Orfeó Català oferirà un concert extraordinari.

La Direcció artística anirà a càrrec de Simon Halsey, que ocupa un lloc únic al món de la música clàssica. És l’assessor de cant coral de confiança dels millors directors, orquestres i cors del món, així com un ambaixador del cant coral per a amateurs de qualsevol edat, habilitat i origen.

Al piano trobarem al premi d’Honor Paul Perera i com a director Pablo Larraz, que actualment dirigeix el Cor de Cambra de la Diputació de Girona i des del 2010 és el director assistent de l’Orfeó Català.

L’obertura de portes serà a partir de les 17.30h.
A la primera part interpretaran música sacra.
A la segona, obres de Pau Casals, Anton Bruckner, Felix Mendelssohn, Mozart i obres populars d’Edward Elgar i Albert Guinovart.

El concert serà amb entrada gratuïta.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana van signar un conveni marc de col·laboració el passat 30 de gener a Barcelona, amb diferents objectius, entre els quals hi havia la programació d’un seguit de concerts, en la línia d’homenatjar la figura de Rafael Patxot, mecenes guixolenc de la cultura catalana, i també per celebrar el vincle del Palau amb els viatges per mar del primer turisme.

Aquest conveni dóna el primer fruit amb el concert de l’Orfeó Català a Sant Feliu de Guíxols, aquesta primavera.

Organitza l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Orfeó Català Palau de la Música.
Amb la col·laboració de la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels.

És un dels cors amateurs de referència del país. Amb més de 125 anys d’història, va ser fundat el 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal i vetllar per l’excel•lència artística de les seves interpretacions. Simon Halsey n’és el director titular, Pablo Larraz el sotsdirector i Josep Buforn el pianista. Té la seu al Palau de la Música Catalana, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

L’Orfeó ha interpretat les obres més representatives del repertori coral i ha protagonitzant primeres audicions al nostre país d’obres importants, com la Missa en Si menor de Bach o Les estacions de Haydn. Ha estat dirigit per primeres batutes internacionals: R. Strauss, C. Saint-Saëns, P. Casals, Z. Mehta, F. Brüggen, M. Rostropóvitx, Ch. Dutoit, L. Maazel, D. Barenboim, S. Rattle i G. Dudamel, entre d’altres. Els darrers anys ha debutat a la Konzerthaus de Viena, a la Sala Gulbenkian de Lisboa, ha protagonitzat una gira per Itàlia amb la MahlerChamberOrchestra, dirigits per D. Gatti, i ha actuat a Londres en dues ocasions, el 2015 al Royal Festival Hall de Londres i el 2017 al Royal Albert Hall debutant als Proms. L’octubre del 2017 va protagonitzar al Palau l’estrena europea de Considering Matthew Shepard de Craig Hella Johnson, sota la direcció de Simon Halsey.

L’Orfeó, juntament amb els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, va protagonitzar al Grec Festival de Barcelona 2018 l’estrena a l’Estat espanyol de l’òpera participativa El monstre al laberint de Jonathan Dove (música) i AlasdairMiddleton (llibret), en versió catalana de Marc Rosich, sota la direcció de Simon Halsey, en una producció del Grec Festival i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

La temporada 2018-19l’Orfeó Català té compromisos internacionals rellevants,com la gira per la Xina en el marc del Shanghai International Arts Festival (octubre del 2018), o els concerts amb Gustavo Dudamel i la MünchnerPhilharmoniker al Palau de la Música Catalana, Madrid, Mallorca i Munic.

Més informació del Cor de l’Orfeó Català aquí.

 

El més llegit

I després