Concentracions a Sant Feliu amb motiu del 14N

Aquest dimecres 14N, diada de la Vaga General convocada arreu de l’Estat Espanyol i a la majoria de països de la CEE, es varen produir diverses concentracions a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament on a les 11 del matí els treballadors de l’Ajuntament varen llegir un manifest. En el mateix espai, a les 12 del migdia s’hi varen concentrar alumnes, professors i pares de les escoles de Sant Feliu que varen llegir el manifest redactat el 8 de novembre de 2012 pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) que diu textualment:

Benvolgudes famílies,

Dimecres 14 de novembre els sindicats convoquen vaga general. Aquesta jornada de lluita i de mobilització a tot Europa és en contra de les polítiques de retallades i austeritat dictades per la Comissió Europea, el BCE i l’FMI de manera gens democràtica. Exigim un canvi de polítiques a Catalunya, Espanya i Europa. Aquesta és una vaga general laboral, però també social i de consum.

Les entitats integrants del MUCE, estudiants, sindicats, famílies, moviments de renovació… i en particular les Federacions d’Associacions de Pares i Mares dels centres públics de Catalunya FAPAC i FAPAES donen suport a aquesta jornada de lluita.

Les organitzacions de la COMUNITAT EDUCATIVA del MUCE, fem una crida a les famílies perquè el dia 14 de novembre, no porteu els vostres fills i filles a l’escola, i us demanem que considereu les raons de la vaga perquè ens afecta a tothom.

Amb aquestes polítiques ens hi juguem el futur dels nostres fills i filles:

Retallades en l’educació en tots els seus nivells, l’escola pateix per la falta d’inversió, sobretot l’escola pública, en deteriora la qualitat i en molt casos l’encareix ( pujada de taxes universitàries, i a la FP, menys beques de menjador i ajudes); la reducció del pressupost i la plantilla de les escoles; 6000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més; disminució de finançament a les escoles bressol,

No podem acceptar que els nostres fills i filles formin part d’una generació que viurà pitjor que els seus pares i mares. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 joves ha hagut d’emigrar. Cal fer alguna cosa davant d’un atur juvenil perquè ens afecta a tots i totes.

No podem permetre que es dediquin els diners públics a rescatar els bancs, i que en canvi no s’inverteixi en la millor formació i l’educació per al jovent i els infants.

Tenim alternatives per a un model de treball i de societat més justa i més benestant.

Per això fem una crida perquè el dia 14 feu la vaga general, perquè no porteu els vostres fills i filles a l’escola, perquè acudiu a les manifestacions convocades i perquè participeu en la vaga de consum.

Defensem la dignitat i la qualitat de l’educació pública!

Per l’educació pública cap retallada!

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació