I després

COMPAREIXENÇA DE CARME COMAS

Compartiu aquesta història

Carme Hospital, víctima de l’assalt violent a casa seva que va costar la vida al seu home, Jordi Comas, ha comparegut, a través del lletrat Carles Monguilod, com a perjudicada i acusació particular en la causa per la mort del president de la FOEG que instrueix el jutjat de Sant Feliu de Guíxols, informa El Punt Avui. La compareixença es produeix quan s’han complert dos anys de l’assalt mortal i mentre la investigació judicial continua secreta, cosa que impedeix que Hospital i el seu representant legal puguin tenir accés a les diligències que s’estan practicant. Tenen, però, la certesa que la investigació no està aturada, perquè així els ho ha fet saber el fiscal del cas, Víctor Pillado, en una reunió que com a afectats van mantenir amb el representant de l’acusació pública. Monguilod interpreta que la investigació no ha arribat a cap punt mort i que els investigadors tenen fils per estirar, perquè si no fos així s’hauria dictat un sobreseïment provisional, com es va fer en altres casos que van arribar a un punt mort, com ara el cas de la sabatera de Banyoles Concepció Reixach o el de la botiguera de Palafrugell Montse Sánchez. “Confiem en la professionalitat i perícia del fiscal i dels investigadors dels Mossos”, ha remarcat Monguilod, que ara per ara no compta proposar cap diligència d’investigació mentre no s’aixequi el secret de sumari i pugui tenir accés a les que ja s’han practicat o s’estan practicant. Des de poques hores després del crim, els investigadors dels Mossos van seguir la pista d’uns sospitosos, però un d’ells va fugir del país, cosa que els dificulta la feina.
Des de l’assassinat de Montse Sánchez, el 2008, fins avui, dotze crims de les comarques gironines estan impunes (32, si comptem des del 1996), però la resolució del cas de l’assassinat de Jordi Comas, que era el president de la patronal gironina, deu ser una veritable prioritat pels Mossos, com evidencia el fet que, en diversos actes públics, el comissari Joaquim Belenguer (fins fa poc cap de la regió policial de Girona) ha manifestat que no pararan “fins a resoldre el vil i covard assassinat de l’amic Jordi Comas”.
Jordi Comas va morir a mans d’uns encaputxats que el 18 de novembre del 2012 van entrar a casa seva i també van lligar de peus i mans la seva dona, Carme Hospital, i van aconseguir endur-se el contingut de la caixa forta, un botí per un valor que fins ara no ha transcendit.
Tant la família com els investigadors estan convençuts que la mort de Comas, asfixiat al sofà, no era l’objectiu dels assaltants, que anaven a robar i que li van causar la mort quan es va resistir.
Quinze dies abans de l’atac mortal, tres encaputxats van assaltar Jordi Comas quan entrava a casa seva. L’intent d’assalt va tenir lloc a les vuit del vespre, quan la víctima va arribar al seu domicili. Anava sol, els lladres l’esperaven a dins del jardí i se li van tirar al damunt just a l’entrada. El van colpejar i va caure a terra. Després, li van exigir la clau. Quan estaven a punt d’entrar, però, la víctima es va resistir, es va disparar l’alarma i els sospitosos van fugir corrents.

El més llegit

I després