I després

ASSEMBLEA DE GUANYEM GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Construir un programa de govern municipal i una candidatura per a les pròximes municipals amb la participació de tothom és l’objectiu principal de la plataforma “Guanyem Guíxols des del carrer”. El dissabte va començar presentant el seu perfil i la seva forma de treballar a la plaça Salvador Espriu de Vilartagues, a Sant Feliu de Guíxols, per recollir les preocupacions i les iniciatives de les persones que lliurament s’hi van acostar.
“La situació d’atonia laboral i econòmica de la ciutat i les carències bàsiques de moltes famílies” van ser els principals problemes que es van posar de manifest. Ampliació de la zona industrial a la Vall d’Aro, potenciació de la cura del medi ambient i del turisme ecològic, impuls activitats de cooperativisme i polítiques de formació van ser algunes de les mesures apuntades per fer front a l’atur. També es van destacar els problemes d’habitatge de moltes persones “mentre que hi ha habitatges buits en mans de bancs i empreses . La política municipal hauria d’aconseguir que es poguessin ocupar a través d’un lloguer social relacionat amb els ingressos de les famílies. Per solucionar problemes bàsics d’alimentació el manteniment de beques de menjador durant l’estiu i mesures per millorar el banc d’aliments de Càritas.
La transparència en l’actuació dels representants de la candidatura i de les actuacions de l’ajuntament també es van mostrar com una peça essencial que marca la diferència de la candidatura”. Assemblees veïnals, pressupostos participatius, rendició de comptes, transparència en els contractes de personal i en els concursos de serveis i obres municipals són objectius bàsics que la plataforma es marcarà en les seves actuacions internes i dins de l’ajuntament.
La plataforma està impulsada per persones sense afiliació política i té el suport de ICV-EUiA, la CUP i el Procés Constituent de Sant Feliu-Vall d’Aro.

El més llegit

I després