I després

COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA REPÚBLICA A SFG

Compartiu aquesta història

Aquest divendres, 13 d’abril a les 18:30 se celebrarà al Parc de Miquel Murlà l’Acte Institucional d’Hissada de la Bandera Republicana per recordar i defensar els valors de llibertat, igualtat i fraternitat, lligats intrínsecament a la II República, en el seu 87è aniversari del dia 14 d’abril.

L’acte, que també retrà homenatge a totes les persones que a casa nostra la van defensar fins a la mort, tindrà lloc davant del monument realitzat per Ana Gutierrez, dedicat a les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió a Sant Feliu de Guíxols.

Allà s’hi farà el parlament institucional i l’hissada de la bandera republicana, una iniciativa que va néixer a partir d’un acord aprovat per unanimitat en el Ple del 30 de març de 2017 a petició del grup municipal de Guíxols des del carrer.

En la primera edició, celebrada el 13 d’abril de 2017, l’alcalde, Carles Motas, va fer un parlament de record als qui varen lluitar per les llibertats durant la Segona República. Tot seguit, una descendent de l’alcalde guixolenc Francesc Campà Viarnés, va hissar la bandera republicana i va dipositar un pom de flors al peu de monument.

Tot seguit, integrants de la plataforma Guíxols des del carrer varen fer un segon acte al voltant del monument, on hi varen dipositar un ram de flors amb els colors de la bandera republicana i on el regidor de la formació, Jordi Lloveras, va fer un parlament enaltint el comportament i la lluita dels defensors de la República.

El més llegit

I després