I després

Comentaris sobre l’incident Motas-Garcia en el Ple de dijous

Compartiu aquesta història

En el darrer Ple Municipal Ordinari de dijous, hi va haver una incidència en la qual el portaveu de Tots per Sant Feliu (TSF), Carles Motas es va adreçar al regidor socialista, Juanjo Garcia Cañadas, la qual cosa va motivar una discussió, que no va sortir en antena atès que l’únic micròfon que estava obert era el de Pere Albó, que estava a força distància, fent una intervenció. Com vàrem comentar en directe, aquesta discussió es va reprendre al final del Ple. Posteriorment, el regidor socialista a instàncies del seus companys al govern va abandonar la sala per la porta de l’alcaldia i vàrem entrevistar, plegats, a Pere Albó i Carles Motas al qual vàrem preguntar què li havia dit a Juanjo Garcia. Motas va contestar que, pensant que Garcia encara era el primer secretari del PSC, li preguntava, des de la distància, que si estava d’acord amb els comentaris que Pere Albó estava fent sobre la seva gestió a l’alcaldia que contenia referències a Miquel Lobato i a Pere Luque.

Però sembla que hi va haver alguna cosa més que, segons el regidor socialista, tenien a veure amb referències a qüestions familiars. Juanjo Garcia escrivia una carta oberta de matinada que arribava a la nostra redacció. El divendres al matí contactàvem amb els dos implicats en l’incident. Carles Motas es trobava de viatge i va dir a l’emissora que no tenia res a declarar sobre la qüestió, que havia rebut aquesta carta enviada per correu electrònic per Juanjo Garcia i que no havia tingut temps de llegir-la detingudament atès que havia de sortir de viatge.

Aquesta és la reproducció textual de l’escrit de Juanjo Garcia Cañadas en referència a l’incident:

Carta oberta

Moltes vegades la Radio no recull tot el que succeeix en la celebració d’un Ple, més enllà del que es tramet a través dels micròfons dels Regidors quan prenen la paraula. Hi ha converses i situacions que poden quedar supeditades a la interpretació per produir-se fora de les ones radiofòniques.

Dijous, a la finalització del Ple Ordinari, es va produir un fet que m’obliga a demanar disculpes públiques a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Sense ser una excusa, quan els debats són intensos i les argumentacions pugen de to, pot portar a algunes persones a actuar de manera impulsiva i, fins i tot, a perdre les formes que la Institució Municipal, com a màxim exponent de la sobirania popular, no mereix.

Respondre a una provocació i a una amenaça a la meva família que em va traslladar el Regidor de Tots per Sant Feliu, Sr Motas, no justifica que em dirigís a ell de la manera que vaig fer-ho. Com a Regidor mereix un respecte, al igual que la resta dels 21 Regidors que formem part del Consistori. Jo també.

Vull pensar que el Sr. Motas tampoc va reflexionar abans de dir-me el que em va dir davant de testimonis. Ell i jo hem parlat moltes vegades i sempre hem coincidit en la defensa d’un principi: mai les discrepàncies que podem tenir en política, que són moltes, poden traduir-se en confrontacions que afectin a la nostra vida privada i a la de les nostres famílies.

I això, al llarg de la meva trajectòria de cinc anys a l’Ajuntament, ha sigut una manera d’actuar que mai he traït.

Cadascú ha d’actuar en conseqüència i ser responsable dels seus actes. I jo ahir vaig cometre una errada i crec que és de rebut reconèixer que em vaig equivocar: No havia de respondre a la provocació.

Repeteixo, demano disculpes a tots els Regidors, i entre ells al Sr. Motas, esperant alhora que el Sr. Motas, en la defensa d’aquell principi ètic que fins ara ell defensava i que espero hagi trencat puntualment a causa de la discussió, coincideixi amb mi i també reconegui, encara que sigui de manera privada, que també es va extralimitar. Atentament.

Juanjo García, Regidor

Darrera hora

Tancada aquesta notícia, des de Tots per Sant Feliu ha arribat una nota que diu textualment:

El grup municipal a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Tots per Sant Feliu, vol denunciar mitjançant aquest comunicat, el profund malestar que ha causat en el si de la nostra formació, l’actitut agressiva i d’atac personal envers alguns dels nostres regidors durant el ple d’ahir dijous, així com les desencertades afirmacions que han aparegut durant el dia d’avui al compte de Twitter @pscguixols, les quals atribuim a algun dels regidors que ahir va tenir un comportament d’una baixesa política mai vista a la nostra Ciutat, i que ha aprofitat per continuar llençant difamacions, ocult rera unes sigles que no mereix, donat que estem convençuts, que el que avui han publicat, no és el sentiment de les bases del Partit Socialista a Sant Feliu de Guíxols, ni tampoc dels seus militants. Per tant des d’aquestes línies, exigim una rectificació pública per part dels regidors del PSC que formen part de l’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols, donat que aquest tarannà no és el que la ciutadania espera d’un partit polític eligit democráticament a les urnes.

 

El més llegit

I després