I després

Comencen les obres de la Plaça del Monestir

Compartiu aquesta història

Tindran un cost de 2 milions i mig d’euros i es preveu que estiguin acabades al voltant del mes d’abril de 2023

Avui han començat les obres de la Plaça del Monestir amb els primers treballs de senyalització i implementació de la maquinària de l’obra, i de mica en mica anar avançant en tot allò que sigui l’excavació inicial. Es tracta de convertir aquesta zona en una via de trànsit lent (20 km/h), prioritzant els vianants amb voreres amples fins al passeig.

La reurbanització de la Plaça del Monestir també comportarà l’ampliació de les voreres del carrer de Callao, de la cantonada del carrer Hospital i de davant l’Hostal Zurich.

Ho explica el segon tinent d’alcalde, Josep Saballs.

 

Davant del Monestir, es recuperarà la cota original de la porta de l’Arc de Sant Benet.

La propera setmana, dimarts 4 d’octubre també s’iniciaran les obres de la part de l’Avinguda Juli Garreta, que tot i que estiguin dins el mateix àmbit, se separen amb diferent tipus d’actuació, l’empresa hi destina dos equips diferents de treball: un per la zona de Plaça Monestir i l’altre per la zona de Juli Garreta. En aquest darrer cas, amb la reurbanització de l’Av. de Juli Garreta, la via passarà a ser de plataforma única. Es col·locaran jardineres en tot el recorregut per a crear una delimitació física entre vorera i calçada.

Les obres tindran un cost de 2 milions i mig d’euros i es preveu que estiguin acabades al voltant del mes d’abril de 2023.
La constructura és Calaf SAU, i la direcció d’obra és a càrrec de Nieto Sobejano arquitectos.

El més llegit

I després