I després

Comencen les obres de cobriment de la riera de Sant Amanç i del Monestir de Sant Feliu

Aquest divendres han donat inici les obres de la primera fase del cobriment de la Riera de Sant Amanç i del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Compartiu aquesta història

Aquest divendres han donat inici les obres de la primera fase del cobriment de la Riera de Sant Amanç i del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, una de les actuacions estratègiques de l’actual mandat. L’Agència Catalana de l’Aigua aporta una subvenció de 663.000 euros per aquesta primera fase.

Aquesta primera fase va des del sector de riera de la plaça del Monestir fins al carrer Mercè. Després, seguiran les altres 3 fases: bifurcació de la riera, el tram que va fins al carrer Llibertat, i el darrer, fins les immediacions de l’Escola Gaziel. El cost total del l’obra ronda els 2,7 milions d’euros.

La previsió és el que cobriment de cadascuna de les fases duri uns tres mesos i mig, excepte la segona, que seria d’uns dos mesos. Els temps poden variar en funció de les afectacions meteorològiques en el cabal de la riera.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, ha comentat que aquesta primera fase consta “d’uns 130 metres de recorregut” entre el Monestir i el carrer Mercè. La primera acció “serà el cobriment de la riera. Posar els calaixos de formigó prefabricats que faran que la riera quedi conduïda de manera interna”.

Amb aquesta actuació es crea un nou carrer a la ciutat, que tindrà una llargada propera al mig quilòmetre. La urbanització del vial, amb faroles, bancs, papereres i serveis, es farà més endavant.

L’obra s’integra dins totes les actuacions que tindran lloc els propers mesos al sector del Monestir: reurbanització de la Plaça del Monestir, Museu Carmen Thyssen i les obres de l’Avinguda Juli Garreta, on s’ampliarà la zona pels vianants.


Afectacions en el trànsit al carrer Mercè

Amb aquesta actuació a la riera s’esperen canvis en el trànsit i estacionament al sector, que aniran variant en funció de l’evolució de les obres i de les fases ens les que s’estigui treballant.

La primera afectació serà un tall de trànsit al carrer Mercè de vora 4 hores, el proper dilluns 20 de desembre. Més endavant, al mitjan gener de 2022, es procedirà a tallar el trànsit en aquest vial, al qual només hi tindran accés els veïns, que ja hauran estat informats prèviament de les afectacions. L’alternativa de circulació serà “fer un recorregut perimetral pels carrers Hospital i Antoni Capmany”, conclou Josep Saballs.

El més llegit

I després