I després

Clausura del curs del Projecte Rossinyol

Compartiu aquesta història

Aquest divendres a les 6 de la tarda es portarà a terme la clausura, a Sant Feliu de Guíxols, del Projecte Rossinyol 2012-2013 al qual hi assistiran l’alcalde, Joan Alfons Albó, la regidora d’Ensenyament, Júlia Vendrell i el vicerector de la Universitat de Girona, Josep Ma. Puigvert.
El projecte Rossinyol és un projecte de mentoria per afavorir la inclusió i integració de l’alumnat estranger, es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que, degudament format i acompanyat el desenvoluparà al llarg del curs. Aquest projecte es desplega gràcies al repartiment de compromisos i responsabilitats entre la UdG i l’enllaç territorial que és el representant de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
El projecte Rossinyol es concep com un projecte territorial amb una clara voluntat municipal. En aquest sentit, doncs, les contraparts legals que assumeixen el projecte i que se’n responsabilitzen són, per una banda, la UdG i per l’altra l’ajuntament.
Aquest projecte va dirigit a nens i nenes en risc d’exclusió social, d’origen estranger, amb dificultats per comunicar-se en català (però amb un coneixement mínim de la llengua per poder-se comunicar amb el mentor/a), procedents de famílies amb dificultats econòmiques i amb absència de referents universitaris en l’entorn familiar. Consisteix en una mena d’acolliment fora de l’escola i fora de l’horari escolar on un universitari o ex-universitari li fa de “germà gran”, (nosaltres ho diem així) a l’alumne per tal de que conegui millor el seu entorn.

El més llegit

I després